Liudytojas: E.Kusaitė norėjo tapti šventojo karo dalyve

Terorizmu kaltinamos Eglės Kusaitės bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas trečiadienį paskelbė Rusijos piliečio Chasano Arsigirajevo parodymus. Šis liudytojas buvo kviečiamas atvykti į teismo posėdį, tačiau jame nepasirodė. Todėl teismas nusprendė pagarsinti jo parodymus.

E.Kusaitę, kuri kaltinama kūrusi organizuotą grupę teroro aktui įvykdyti bei rengusis susisprogdinti Čečėnijoje strateginės reikšmės objekte, jis apibūdino, kaip fanatišką ir dievinančią šventąjį karą - džihadą.

„Ji buvo pamišusi dėl šventojo karo, norėjo tapti dalyve, (...) simpatizavo smogikams. Iš Apti sužinojau, kad negalės atvykti, nes buvo išlaipinta“, - rašoma liudytojo parodymuose, kuriuos užfiksavo Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB).

Šių parodymų garsinimui per teismo posėdį prieštaravo kaltinamosios advokatas Kęstutis Stungys.

E.Kusaitė taip pat tam priešinosi, sakydama, kad teisme perskaityti parodymai nesutampa su vėliau Maskvoje Magmadovų byloje duotais parodymais.

„Esminis skirtumas, kad jis paneigė, jog jis Apti Magmadovui sakė, kad E.Kusaitė vyko susprogdinti, tad jo dalyvavimas yra būtinas. Be to, FSB nėra ta organizacija, kurios surinktų įrodymų pagrindu teismas gali priimti nuosprendį, tai KGB (...)“, - sakė advokatas.

E.Kusaitė prašė pakartotinai iškviesti Ch.Arsigirajevą, tačiau teismas šį prašymą atmetė.
Šis asmuo FSB apklaustas liudytoju parodė, kad jam iš Apti Magmadovo tapo žinoma, jog E.Kusaitė internetu susipažino su jo seserimi Aišat Magmadova.

Klaipėdietė neteisėtoje karinių formuočių stovykloje turėjo ištekėti už vieno iš vadų, tamsiaodžio arabo. Liudytojas teigia, kad ištekėjusi už smogiko, E.Kusaitė būtų panaudota kaip mirtininkė.

Kitas teismo posėdis vyks kovo 21 dieną, į jį kviečiami kiti liudytojai iš Rusijos, taip pat buvę Klaipėdos saugumo pareigūnai. E.Kusaitė Ch.Arsigirajevo parodymus žurnalistams komentuoti atsisakė.


Šiame straipsnyje: Eglė Kusaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvos

Lietuvos portretas
prokuratura kaip ir FSB filialas pas mus: KGB-->FSB-->Lietuvos GP, todel musu prokuraturai ir nereikia pakartotinai apklausti ir tirti sia byla, nes atsakymus jau suformulavo FSB.

nesuprantu

nesuprantu portretas
kodel nesutinka iskviesti arsigirajeva ,jei pati Kusaite nori .Tai tegu liudija pats asmuo ,bet ne kazkada apklausto liudytojo .Kodel nenorima ? Ar kazko bijoma?cia mano nuomone

ji buvo

ji buvo portretas
tikra islamo patriote,o ten vykdoma, nuo nosiu ,ausu nupjovimu ikisusisprogdinimu,palauk nera.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių