„Liublino trikampio“ atstovai sutarė stiprinti bendradarbiavimą kovoje su dezinformacija

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas kartu su Lenkijos ir Ukrainos kolegomis sutarė stiprinti bendradarbiavimą kovoje su dezinformacija, sekmadienį pranešė ministerija.

Savaitgalį vykusio „Liublino trikampio“ atstovų susitikimo metu Ukrainoje, Lucke, pasirašytas valstybių kovos su dezinformacija priemonių planas 2022–2023 metams.

Jis numato bendrus Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos veiksmus, stiprinant valstybių atsparumą ir siekiant bendro atsako į dezinformacijos keliamas grėsmes.

„Bendradarbiavimas ir koordinavimasis šiuo formatu labai svarbus, siekiant vieningo atsako į šiandienos iššūkius, ypač Rusijos keliamą karinio konflikto grėsmę“, – pranešime cituojamas M. Adomėnas.

Lietuvos ir Ukrainos bei Lenkijos ir Ukrainos diplomatinių santykių 30-mečio proga rengiamas susitikimas, buvo skirtas saugumo padėčiai regione bei liepos 7 dieną pasirašytų bendradarbiavimo „Liublino trikampio“ formatu gairių įgyvendinimui aptarti.

Lietuva ir Ukraina mini diplomatinių santykių užmezgimo 30-metį mini gruodžio 12 dieną.

Pastarosiomis savaitėmis Rusija sutelkė prie sienos su Ukraina apie 100 tūkst. karių. Šie manevrai sukėlė didelį nerimą Vakarų šalims, kad Maskva galbūt planuoja įsiveržti į kaimyninę šalį.

Aljansas perspėjo Maskvą, kad įsiveržimo atveju jai kiltų didelio masto „strateginių ir ekonominių“ pasekmių. Rusų valdžia tokius nuogąstavimus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liublino--STRINGU ---vieno atstovo

Liublino--STRINGU ---vieno atstovo  portretas
net snukio nesimato ... kad rusai neuzfiksuotu ...ir y Magadana 25 metams medziu genet nepasiustu....

Atsargiau!

Atsargiau! portretas
Atsargiau su šia „unija”, kad nebūtų pasinaudota proga atkurti jau buvusią uniją!

Žemyna

Žemyna portretas
Žr. „Respbublikos” str. „ Lenkams ir vengrams smogiama per kišenę” už tai, kad priešinasi ES Federacijos sukūrimui. Kai žmonės balsavo už stojimą į ES, nes galvoje nekilo tokių įtarimų, kaip įv. „mažumų” DIKTATŪRĄ, Stambulo ir kitas svetimas konvencijas, apie federaciją. Stojome, kad drauge gintume savo Nepriklausomybę, o dabar mums primeta savo fantazijas???
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių