Likviduojamos Gyventojų registro tarnybos darbuotojus priglaus Registrų centras

  • Teksto dydis:

Likviduojama Gyventojų registro tarnyba ketina atleisti beveik 60 darbuotojų. Tarnybos veiklą kuruojanti Teisingumo ministerija tikina, kad visi jie iš karto bus įdarbinti Registrų centre.

Lietuvos darbo birža BNS informavo, kad rugsėjį Vilniaus teritorinė darbo birža gavo tarnybos pranešimą apie numatomą 58 darbuotojų atleidimą.

Teisingumo ministro atstovas spaudai  Sergėjus Tichomirovas BNS informavo, kad visi atleidžiami darbuotojai iškart bus perkelti į Registrų centrą.

Vyriausybė liepą pritarė Teisingumo ministerijos siūlymui nuo kitų metų likviduoti tarnybą, gyventojų registro tvarkymo funkcijas perduodant Registrų centrui, sertifikavimo funkcijas - Vidaus reikalų ministerijai. Tuomet ministerija tikino, kad dėl to nė vienas žmogus nepraras darbo vietos.

Alytaus teritorinė darbo birža taip pat gavo bankrutuojančios statybų bendrovės „Skirnuva“ pranešimą apie numatomą 59 darbuotojų atleidimą.

Praėjusį mėnesį iš viso įspėta 117 darbuotojų - 22 proc. mažiau nei 2014 metų rugsėjį, kai buvo įspėta 150 žmonių.

Šiemet gauti 29 pranešimai apie numatomą 1077 darbuotojų atleidimą. Pernai sausį-rugsėjį gauta 30 pranešimų ir apie atleidimą įspėti 1485 darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių