Ligonių kasoms turės grąžinti per pusę milijono litų

Teismo sprendimu Klaipėdos universitetinė ligoninė ligonių kasoms turėtų grąžinti daugiau nei pusę milijono litų - esą tiek ligoninei buvo sumokėta už nesuteiktas radiologines paslaugas.

Ligoninės vadovas sako, kad teismuose aiškintis tenka dėl neaiškios, skirtingai suprantamos, brangių tyrimų apmokėjimo tvarkos.

Uostamiesčio teritorinės ligonių kasos direktoriaus Alfrido Bumblio teigimu, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje atlikus patikrinimą dėl ambulatorinių radiologinių paslaugų teikimo, paaiškėjo nemažai pažeidimų.

Esą nedidelei daliai ligonių brangūs tyrimai atlikinėti be gydytojo siuntimo, o pacientams už tyrimus susimokėjus patiems, ligoninė pinigų gaudavo ir iš ligonių kasų.

Dažniausiai būdavę, kai už tą patį tyrimą ligoninė apmokėti reikalaudavusi du kartus.

Dėl to per 2007 ir 2008 metus, direktoriaus teigimu, Privalomojo sveikatos draudimo fondas patyrė daugiau nei pusės milijono litų nuostolį. Dėl žalos atlyginimo kreiptasi į teismą. Šis ieškinius patenkino.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis sako, kad vieną ieškinį - dėl daugiau kaip 200 tūkst. litų - jau yra apskundę. Dabar greičiausiai skųs ir antrąjį - dėl 300 tūkst. Lt.

Teisminiai ginčai, anot V. Janušonio, kilo, nes 2007-aisiais pakeitus brangių tyrimų apmokėjimo tvarką, ligonių kasos ir ligoninės specialistai pakeitimus supranta skirtingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių