Šokiravo ligoninės maistas vaikui: net šunį kokybiškiau šeria

  • Teksto dydis:

Feisbuke plinta didelį pasipiktinimą sukėlusi nuotrauka, kaip atrodo sergančio dvimečio pusryčiai Alytaus ligoninėje. Ja pirmoji pasidalino vaiko mama.

"Alytaus ligoninės pusryčiai dvimečiui mažyliui.... Jums tai normalu??? Man tai pasityčiojimas!!! Sveikatos ministre A. Veryga ne toje srityje perversmus darai!!!", – piktinosi vaiko mama.

Šia nuotrauka pasidalino ir žurnalistas Andrius Tapinas. "Sakoma – vaikams viskas, kas geriausia. Tai štai tokiais pusryčiais Alytaus ligoninėje lepinamas dvimetis mažylis, sergantis plaučių uždegimu. Pasityčiojimas turbūt gerokai per silpnas žodis. Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligonine, gal jūsų direktorius pats pamėgintų šitą gardėsį pusryčiams? Kokia įmonė atsakinga už maitinimą, ar čia pačios ligoninės šedevras? Gal ir meras Vytautas Grigaravičius, ir ministras A. Veryga neatsisakytų?", – savo feisbuko paskyroje rašė jis.

Internautai puolė piktintis tokiu ligoninės maistu vaikui. "Net šunį kokybiškiau šeriam" , – rašė vienas vyras.

Alytaus ligoninės maisto pavyzdį pateikė ir kita internautė. "Prieš kelis metus gulėjome su vaiku Alytuje. Tai čia maitinančios kūdikį mamos pusryčiai. Atsižvelgiant į tai, kad maitinant vaiką savaime suprantama, kad maitinausi sveikai, tai po tokių "pusryčių" apsinuodijimas praktiškai garantuotas", – rašė moteris ir pasidalino nuotrauka.

Tuo tarpu kiti internautai dalinosi savo patirtimis ir nuotraukomis kitose Lietuvos ligoninėse. Itin daug kritikos sulaukė Santariškių ligoninės maistas.

"Santariškių ligoninė, vakarienė", – rašė vyras ir pridėjo nuotrauką.

"Santariškės. Maistas po gimdymo – geriausiai atrodęs per visą buvimo ligoninėje laikotarpį", – ironizavo dar viena moteris.

"Štai Santaros ligoninė serviruoja ypatingos konsistencijos ir spalvos dešrą." – rašė vyras.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Emigracija yra vienintelis budas užauginti konkurencingus šiandieninėje ekonomikoje lietuvių vaikus: Mes, siekdami didelių kyšių, atėmėme daugumos Lietuvos tėvų pinigus ir atidavėme tuos pinigus Numavičiui (iš Maximos) ir kitiems stambiems Lietuvos verslininkams. Numavičius su tais pinigais išvažiavo į Londoną. Mes likome prie suskilusios geldos. Kodėl tai padarė Lietuvos vaikus nekonkurencingais šiandienos pasaulyje? Nes konkurencingi vaikai užauga šeimose, kurios turi pinigų. Klausiate, kodėl? Štai atsakymas:

Kęstas

Kęstas portretas
"Per daugiau negu pusę amžiaus atsirado atotrūkis tarp darbo klasės ir viduriniosios klasės tėvų. 1965 metais motinos, turinčios universitetinį išsilavinimą ir be jo, praleisdavo maždaug tokį patį laiką vaikų priežiūrai. Nuo 2012 metų išsilavinę žmonės kasdien su vaikais praleisdavo pusvalandį ilgiau. Amerikoje kita analizė rodo, kad juodi vaikai iki dviejų metų vidutiniškai gauna vieną valandą per dieną mažiau tėvų dėmesio, nei balti vaikai. Atrodo, kad paaiškinimas yra didesnis skurdas tarp juodųjų. Vidurinės klasės tėvai taip pat skiria savo vaikams kitokį dėmesį. Jie žaidžia su vaikais daugiau. Jie linkę atsakyti į vaikų klausimus su savo klausimais. Jie užpildo savo vaiko aktyvumo valandas muzikos pamokomis, organizuotu sportu ir įvairiapusiškomis proto lavininimo akimirkomis. Kai kurie tėvai turi savo palikuonių tvarkaraštį, kuris nueina 18 mėnesių į ateitį, Amerikoje tai žinoma, kaip "mama planuotoja".

Kęstas

Kęstas portretas
Trumpai tariant, jie įsitraukia į tai, ką Pennsylvanijos universiteto sociologas Annette Lareau vadina "suderintu auginimu". Ir vis tiek jų vaikai skundžiasi, kad nuobodu. Nors šį vaikų auginimo stilių lengva pašiepti, problema su suderintu auginimu yra ne tai, kad tai yra juokinga, bet tai, kad tai yra labai veiksminga. Tokiu būdu išaugę vidurinės klasės vaikai susiduria su daugybe kitų žodžių ir sudėtingų idėjų, nei skurdesni vaikai. L. Lareau, daugelį metų tirianti keliasdešimt šeimų, nustatė, kad aukštesniojo amžiaus vidurinės klasės vaikai tampa kur kas geresniderybose su institucijomis, kad gautų tai, ko nori, įgūdžius, kurie vėliau jiems daug padeda.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių