Lietuvos tikintieji prisidės prie popiežiaus iniciatyvos aukoti Ukrainai

  • Teksto dydis:

Lietuvos tikintieji prisidės prie popiežiaus sekmadienį paskelbtos iniciatyvos aukoti nukentėjusiesiems nuo Ukrainos konflikto – paramai bus skirtos balandžio 24–ąją aukojamų Mišių metu surinktos aukos.

„Popiežius paskelbė, kad balandžio 24 dieną visoje Europoje katalikų bažnyčiose įvyks speciali rinkliava, kur visi surinkti pinigai bus skiriami Ukrainos kenčiantiesiems ir kad tai yra popiežiaus tiek asmeninė iniciatyva ir solidarumo ženklas su kenčiančiais, tiek ir visos Bažnyčios“, – BNS sakė Lietuvos Vyskupų Konferencijos generalinis sekretorius kunigas Kęstutis Smilgevičius.

Jo teigimu, tai išskirtinė iniciatyva – kunigas sako neprisimenantis ankstesnių tokių popiežiaus iniciatyva rengiamų rinkliavų. Lietuvos katalikai savo ruožtu paramą rinkę nukentėjusiesiems nuo stichinių nelaimių ar karų yra organizavę ir anksčiau.

„Skirtumas yra tik tai, kad tai yra paties Šventojo Tėvo iniciatyva, kad tai vyksta gailestingumo metais, ką pabrėžė ir Šventasis Tėvas. (...) Tikrai džiaugiamės ir didžiuojamės šia Šventojo Tėvo iniciatyva“, – kalbėjo K.Smilgevičius.

Kunigas nesiryžo prognozuoti, kiek Lietuvoje gali būti surinkta lėšų šiai paramai, tačiau teigė, kad lietuvių aukas perduoti į Vatikaną pavyks „pakankamai greitai ir nekomplikuotai“.

Surinkta parama, pasak K.Smilgevičiaus, bus paskirta visiems kenčiantiems. Ją tvarkys Ukrainos katalikų bažnyčia.

Popiežius Pranciškus sekmadienį paragino katalikiškas parapijas visoje Europoje balandžio 24-ąją dosniai aukoti Ukrainos  konflikto aukoms, ypač – pagyvenusiems žmonėms ir vaikams.


Šiame straipsnyje: Popiežiustikintiejiparama Ukrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Katalike.

Katalike. portretas
Idomu kiek pabegeliu prisieme Vatikanas? Siulo visie,siulo visus remti,o patys ka ir kiek pareme.

O AS,

O AS, portretas
manau ,kad Ukrainoje yra daug turtuoliu,slepianciu mokescius,korumpuotu politiku .Juk Saakasvilis atvirai juos koneveikia.O mas dar juos remsim.manau ,kad nereikia tokiu rinkliavu.Pakanka savu ligoniu ,vargsu .

hm,

hm, portretas
galetu is savu milijardiniu lobiu "ismesti "viena kita-nenubiednes!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių