Lietuvos teismų vadovas: įvykiai Lenkijoje – grėsmė demokratijai

  • Teksto dydis:

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo ir Teisėjų tarybos pirmininkas Rimvydas Norkus sako, kad Lenkijos teismų reforma kelia grėsmę demokratijai.

„Lenkijoje vykstantys įvykiai, pasak Teisėjų tarybos pirmininko, kelia didelę grėsmę teismų nepriklausomumui, nes pažeidžia pamatinį – valdžių atskyrimo – principą“, - rašoma pranešime spaudai, kurį paskelbė Nacionalinį teismų administracija.

R.Norkaus teigimu, teismų nepriklausomumo užtikrinimas – demokratinės valstybės pagrindas.

„Demokratinė sistema remiasi tuo, jog įstatymai yra viršiau visko, ji gali tinkamai funkcionuoti tik tada, kai teisėjų nepriklausomumas yra saugomas“, – teigia R.Norkus.

Europos Sąjunga trečiadienį perspėjo Lenkijos vyriausybę atsisakyti prieštaringai vertinamų teismų sistemos reformų, o jei šių pastabų nebus paisoma, Bendrija grasina sankcijomis.

Vienas Lenkijoje svarstomas įstatymas numato, kad Nacionalinės teismų tarybos (KRS), turinčios užtikrinti teismų nepriklausomybę, narius nuo šiol rinks parlamentas, dabar kontroliuojamas valdančiosios „Teisės ir teisingumo“ partijos.

Antrasis projektas numato, kad teisingumo ministrui suteikiami įgaliojimai skirti Lenkijos bendrųjų teismų pirmininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Pas mus yra saugomas ne tik teisėjų nepriklausomumas, bet ir kai kurių teisėjų nusikalstama veikla. Galiu pateikti įrodymų. Deja visi surišti viena auksu spindinčia bambagysle. Žinome, kad niekas negali kištis į vadinamų teisėjų darbą, todėl ir krečia "cirkus". Nedrįskite vadinti tokios valstybės teisine ar demokratine. Mano tel. 8 662 33770.

cha ha ha.........

cha  ha  ha......... portretas
teisesmaukiniu --nepakaltinamuju nuo nieko nepriklausomu korumpuotu kysininku gaujai iskilo pavojus ..... ir nereikia afeiugom dangstytis demokratija ...teisingumu , valstybes pagrindais ir t.t nes sios gaujos atstovai butent ir yra valstybingumo, demokratijos ir tesingumo griovejai ir naikjintojai .....SAUNUOLIAI LENKAI --dusykit aferiugas korumpuotus kysininkus kiek galit , isvalykit valstybe nuo degradu....

Anonimas

Anonimas portretas
Cha, demokratijai? Tiksliau Liberast- dermokratiniu fasistu rezimui. Uzmusk liberasta, uzmusk dermokrata, uzmusk globalista. LAISVE pavergtom Eurokolchozo tautoms.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių