„Lietuvos sąrašo“ partija ketina dalyvauti Seimo rinkimuose

Jauniausia šalies partija - „Lietuvos sąrašas“ - ketina dalyvauti Seimo rinkimuose, tačiau savo kandidatų sąrašo nekels, BNS sakė šios organizacijos pirmininkas Darius Kuolys.

„Mūsų dalyvavimas rinkimuose bus savitas, kaip savita ir mūsų partija“, - pirmadienį BNS sakė D.Kuolys.Politinė partija „Lietuvos sąrašas“ Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) registravosi savarankišku politinės kampanijos dalyviu.

Pasak D.Kuolio, partija Seimo rinkimuose neplanuoja dalyvauti su atskiru kandidatu sąrašu, bet svarsto galimybę savo kandidatus kelti keliose vienmandatėse apygardose."Nedalyvausime atskiru sąrašu, o remsime žmones, įsipareigojusius Lietuvos darbų sąrašui. Tuos, kurie įsipareigos atkurti demokratinę Lietuvos Respubliką ir Lietuvos konstitucinę santvarką (...) Nesudarysime konkurencijos naujai įsteigtos partijoms, - teigė partijos pirmininkas. - Neatmetame galimybės kelti atskirus asmenis vienmandatėse apygardose.

"D.Kuolys tvirtino, kad partija taip pat kvies savanorius stebėti spalį vyksiančius Seimo rinkimus, kad šie tikrai būtų skaidrūs.

„Be partijos negalime turėti savo stebėtojų. Be to, kaip partija galėsime sėkmingiau padėti remiamiems kandidatams, vienmandatėse pažiūrėsime, kur trūksta žmonių, ten ir siūlysime savus“, - dėstė D.Kuolys.

Paklaustas, kokius kandidatus partija galėtų remti, naujos partijos vadovas atsisakė įvardyti, tai nuspręs „Lietuvos sąrašo“ tarybos nariai.Jis pabrėžė, kad remdamas kitų partijų kandidatus „Lietuvos sąrašas“ iš jų prašys tam tikrų įsipareigojimų, bendradarbiavimo po Seimo rinkimų.

Pasak D.Kuolio, jų tikslas - siekti, kad parlamentarai būtų renkami tik vienmandatėse apygardose, mat pagal partijų sąrašus išrinkti Seimo nariai labiausiai esą nutolę nuo rinkėjų.

D.Kuolys prisipažino, kad steigdamas partiją galvojo apie dalyvavimą Seimo rinkimuose koalicijoje drauge su kitomis demokratinėmis partijomis, tačiau, anot jo, nepavyko sukurti tikrai „plačios bangos“. Jis pats balotiruotis į Seimą neketina.VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas BNS teigė, kad įstatymai leidžia partijai dalyvauti rinkimuose nekeliant savo kandidatų daugiamandatėje apygardoje.

„Tokia partija turi teisę rinkti lėšas, sudaryti sutartis, tačiau kadangi ji neturės kandidatų, jų atstovai nebus kviečiami į agitacines laidas“, - paaiškino VRK vadovas.Politinė partija „Lietuvos sąrašas“ įregistruota rugpjūčio 3 dieną.

Šį penktadienį, rugpjūčio 10 dieną, Vyriausioji rinkimų komisija baigia politinių kampanijų dalyvių registravimo dokumentų priėmimą. Neužsiregistravusieji politinės kampanijos dalyviai nebetenka teisės dalyvauti spalio 14 dieną vyksiančiuose Seimo rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Per Seimo rinkimus balsuokime už partijos Tvarka ir teisingumas kandidatus.

1-am

1-am portretas
Per Seimo rinkimus NEBALSUOSIU už partiją Tvarka ir teisingumas, užkniso nuogi papai.

vejas

vejas portretas
Paprasciausiai, neturi tiek zmoniu, kad galetu kelti daugiamandatini sarasa. O sitos partijos tikslas, matyt, nors per vienmandatines "prastumti" kelis reikalingus zmones ir tiek. Labai skeptiskai vertinu sita partija. O per rinkimus ketinu balsuoti ne uz tuos, kurie ateina paskutine akimirka, o uz tuos, kurie turi kompetencijos ir patirtis. Balsuosiu uz tvarkiecius.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių