„Lietuvos ryto“ laidai – nuobauda dėl nepilnamečiams žalingos informacijos

  • Teksto dydis:

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Patriotai“ pateikta žmones su psichikos negalia žeminanti informacija, kuri žalinga nepilnamečiams, konstatavo Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK).

Trečiadienį komisija nusprendė surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolą televizijos atstovams.

Anot komisijos pirmininko Edmundo Vaitekūno, pažeidimas užfiksuotas Seimo rinkimų kampanijos metu laidoje „Patriotai“ rodytame pokalbyje su Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininku Zenonu Vaigausku.

„Buvo kalbama apie negalią turinčius asmenis, šiuo atveju, buvo pasakyta daugiau, nei priklauso ir nei leidžiama įstatymų. Būtent dėl to šiandien priimtas sprendimas, kadangi jie ir nesutiko su mūsų nuomone ir išvada, priimtas sprendimas surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolą“, - BNS sakė E.Vaitekūnas.

LRTK nustatė, kad laidoje informacija apie psichikos negalią turinčius žmones buvo pateikta niekinamai, žeminančiai ir įžeidžiamai.

„Tokia informacija yra laikoma žalinga nepilnamečių fizinei ir psichinei sveikatai, fiziniam, psichiniam, dvasiniam ir doroviniam vystymuisi, ir todėl pagal minėtą įstatymą yra draudžiama skelbti viešai“, - konstatuojama LRTK sprendime.

Anot E.Vaitekūno, komisija žada kreiptis į televizijos atstovus, kad šie nurodytų už pažeidimą atsakingą asmenį, jei jis nebus nurodytas, pažeidimų protokolą žadama surašyti televizijos vadovui. „Lietuvos ryto“ televizijai vadovauja Linas Ryškus.

E.Vaitekūnas taip pat svarsto, jog laikantis praktikos komisijoje greičiausiai bus skiriama pusė įstatymų nustatytos minimalios baudos.

„Turime teisininkus, jie susipažins su informacija (...), pažiūrėsime kiek sprendimas atitinka mūsų teisininkų argumentus. Tuomet žiūrėsime, kokia bus pozicija“, - BNS sakė L.Ryškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mokesit

mokesit portretas
kada vietoje rusu kanalu rodys kinu kanalus piena sake vesim i kinija o kalbos ukininkai tai nemoka o cia ziuri ir mokaisi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių