Naujasis rektorių konferencijos vadovas – VGTU rektorius A. Daniūnas

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kaune posėdžiavusi Lietuvos universitetų rektorių konferencija (LURK) išsirinko naują prezidentą – juo tapo Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) rektorius Alfonsas Daniūnas.

Naujasis LURK vadovas BNS sakė sieksiantis, kad rektorių konferencija taptų svarbesne priimant sprendimus, o tam, pasak A.Daniūno, labai svarbi aukštųjų mokyklų vadovų vienybė.

„Šis postas nėra naujas – LURK esu jau daug metų, esu septynerius metus studijų komiteto pirmininku, todėl tie darbai, kurie rektorių konferencijoje daromi, nėra man nauji. Iššūkiai be abejo yra, kaip ir visada atėjus į tam tikrą veiklą, bet pastaruoju metu rektorių konferencijos darbas buvo tikrai produktyvus, tai be abejo reikėtų išlaikyti, ką rektorių konferencija turi. Taip pat norėtųsi, kad svoris rektorių konferencijos įvairiuose dalykuose didėtų“, – BNS sakė A.Daniūnas.

Kaip vieną iš pagrindinių iššūkių jis įvardijo ir Mokslo ir studijų įstatymo pataisas, kurias rektoriai penktadienį aptarė su švietimo ir mokslo ministru bei viceministru.

„Kalbama apie aukštojo mokslo įstatymo naują versiją, kuriame yra nemažai naujų dalykų ir be abejo tie dalykai po to virs kūnu ir reikės juos įgyvendinti – kaip įgyvendinti, kaip geriau būtų aukštajam mokslui – visi tie klausimai yra labai aktualūs“, – kalbėjo jis.

A.Daniūnas LURK prezidentu išrinktas pasibaigus ankstesniojo vadovo – Kauno technologijos universiteto rektoriaus Petro Baršausko – antrajai kadencijai. Pagal LURK nuostatus, trečiai kadencijai tas pats vadovas renkamas būti negali.

„Ką sakiau savo ataskaitoje iškelta galva: ateidamas sakiau, kad dviejų dalykų noriu daugiau ir jeigu tas bus – man užtenka. Ir panašu, kad šiandien kolegos sakė, kad tai įvyko: skaidrumas ir daugiau konsensuso – ne tąsymo į vienas kito interesus, o bendram aukštojo mokslo sistemos labui bendo konsensuso. Tai panašu, kad tie dalykai atsirado ir aš esu patenkintas“, – BNS sakė P.Baršauskas.

Penktadienį rektoriai su Švietimo ir mokslo ministru bei viceministru aptarė Mokslo ir studijų įstatymo pataisas. Pasak P.Baršausko, pavyko sutarti, kad rektoriai savo pastabas pateiks kitų metų pradžioje

„Mes visą paketą pastabų pateikiam iki sausio 9 dienos. Jie laukia mūsų pastabų, tada galutinai žiūri, atsižvelgia ar neatsižvelgia ir tada jis (įstatymas – BNS) eina tolimesniam svarstymui“, – sakė jis.

Lietuvos universitetų rektorių konferencija yra asociacija, kurią sudaro universitetinių aukštųjų mokyklų rektoriai.

Konferencijos tikslai - skatinti Lietuvos mokslo, studijų, kultūros ir ūkio raidą, aukštųjų mokyklų bendradarbiavimą, aukštųjų mokyklų tarpusavio ir tarptautinius ryšius, bendradarbiauti su valdžios ir valdymo bei vietos savivaldos institucijomis.

Naujasis LURK prezidentas A.Daniūnas VGTU vadovauja nuo 2011 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsipeikėkite

Atsipeikėkite portretas
Krūva prasmirdusių negabių, bjaurių diedukų sėdės ir mąstys, kur sukaišioti savi išsigimusias gauruotais pasturgaliais gaidvištes dukras ir kokiuose užsieniuose sukaišioti degrades savo anūkes su gyvulių snukiais ir idiočių galvelėmis...o kur dar po kelis idiotus užveisęs prof. Kaunas, kvanka Baršauskienė, VDU, nuplagijavęs kolegijos studentų rašto darbus ir pateikęs kaip Bakanausko mokomąsias knygeles su tarybos rezoliucija spaudai...o kur VU TVM paleisto armijos idiočių su magistrų diplomais, o kur dar VU EF "akademinė" bendruomenė dėstanti politinę ekonomiką su klaidomis išsivertus rusiškus tekstukus į lietuvių kalbą ir pateikiant tai kaip "tarptautinį verslą"...o kur dar Teatro ir meno akademija su recidyvistų idiotų įvežtų iš uždarų išsigimėliams skirtų zonų Jakutijoje vaikų atseit "lavinimu"...o dar MRU si idiotyno gvardija...ATSIPEKĖKIT. Eikite kolektyviai į ŽGC, užsakykite savo idiotams nevisverčiams vaikams, anūkams tyrimą - jum pateiks parašytas išvadas. Karkites, degradai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių