Lietuvos policijos mokykloje prasidėjo kursantų atranka

  • Teksto dydis:

Lietuvos policijos mokykloje (LPM) šiandien prasidėjo būsimų kursantų atranka, kuri truks visą savaitę.

Tapti policijos pareigūnais pageidavo daugiau nei pusė tūkstančio jaunuolių, t.y. 530. Dalis jų neįveikė Centrinės medicinos ekspertų komisijos barjero, kiti neatitiko nepriekaištingos reputacijos kriterijaus. Teisę dalyvauti atrankoje ir tapti policijos kursantu buvo suteikta šiek tiek daugiau nei 200 pretendentų.

Daugiausiai kandidatų šįmet yra iš Kauno apskrities – beveik 40, iš sostinės – 33. Iš Marijampolės apskrities – beveik 30. Iš Alytaus, Klaipėdos ir Šiaulių apskričių atrankoje dalyvauja po 21-24 jaunuolius.

Policijos mokyklos vadovybė pastebi, jog pastaruosius kelerius metus į policijos gretas itin veržiasi dailiosios lyties atstovės. Šįmet šios tendencijos dar ryškesnės – atrankoje dalyvauja beveik 45 proc. merginų.

Be to, vis daugiau jaunuolių į policijos mokyklą stoja jau turėdami aukštąjį išsilavinimą, taip pat paragavę kario duonos.

Prieš prasidedant atrankai visus dalyvius pasveikino LPM viršininkas Algirdas Kaminskas. Jis linkėjo visiems jaudulį palikti už durų ir visas užduotis atlikti ramiai bei susikaupus.

„Sunkiausiai fizinių normatyvų dalis – 80 kg manekeno tempimo rungtis. Tempdami manekeną įsivaizduokite, jog gelbėjate iš ugnies artimą žmogų, taip užduotis bus lengvesnė“, – dalino patarimus viršininkas.

Atrankos metu bus vertinamas kandidatų bendras fizinis pasirengimas, loginio mąstymo, teksto suvokimo ir raštingumo gebėjimai, pretendento motyvacija ir gebėjimas argumentuotai pagrįsti priimtą sprendimą mokytis LPM ir tapti policijos pareigūnu.

Atrankos rezultatai bus skelbiami rugpjūčio 21 d., tik tuomet pretendentai sužinos, ar sėkmingai įveikė visus atrankos etapus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jetau,jetau

jetau,jetau portretas
jiems dar visiems matyt uzpakalyje zaidzia vaikyste ir plaukioja zydrame padebesyje,tik va kai nusileidzia i realybe jau buna per velu

piktas

piktas portretas
man tai idomiausia kaip tos busimos mentes,kurios sveria 50 kg. patempia 80 kg. iskamsa ir is vis kokio bijunelio jos ten stoja,kad mentai nepasidarytu zydri????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių