Per Lietuvos pirmininkavimą ES - savrbiausia Europos saugumas

Italijos gynybos ministras sako, kad Europos saugumo ir gynybos politika turi tapti viena svarbiausių temų per Lietuvos pirmininkavimą ES.

Lietuvoje viešintis Italijos gynybos ministras Giampaolo Di Paola sako, kad diskusijos dėl bendros saugumo ir gynybos politikos turėtų tapti vienu iš svarbiausių klausimų per Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai (ES) kitąmet.

„Šiomis dienomis daug kalbama apie ES politinę dimensiją, ekonominę dimensiją, eurozonos krizę, bet taip pat - ir politinę dimensiją. Europos politinės dimensijos negali būti be saugumo dimensijos. Todėl Europos saugumo ir gynybos politika turi tapti svarbiausiu klausimu diskusijose, kilsiančiose ateinančiais metais. Džiaugiuosi, kad kai Lietuva pirmininkaus ES, šis klausimas bus vienas iš svarbiausių“, - po susitikimo su Lietuvos krašto apsaugos ministre Rasa Juknevičiene žurnalistams sakė G. Di Paola.
„Stipresnė Europos dimensija yra geriausias būdas stiprinti transatlantinį ryšį, taigi santykius su mūsų NATO sąjungininkais, pirmiausia JAV ir Kanada“, - pridūrė jis.

R.Juknevičienė teigė, jog sutampa Lietuvos ir Italijos požiūris dėl bendros ES saugumo ir gynybos sistemos.

„Turime labai panašų supratimą dėl to, kaip ateityje turėtų vystytis ES saugumo ir gynybos bendra sistema, kaip tai turėtų koreliuoti su NATO. Matau, kad čia vis mažiau ir mažiau skirtumų, ir esame praktiškai bendraminčiai toje srityje“, - sakė ministrė.
Lietuva ES pirmininkaus pusmetį nuo 2013 metų liepos 1 dienos.


Šiame straipsnyje: Giampaolo Di PaolaES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių