Lietuvos parlamente vyks tradicinės šachmatų varžybos

Šeštadienį Seimo Parodų galerijoje (I rūmai) vyks tradicinės šachmatų varžybos „Lietuvos Respublikos Seimo taurė - 2012“, skirtos Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 22-osioms metinėms paminėti.

Varžybas organizuoja ir vykdo Seimo kanceliarija kartu su šachmatų mokykla „Vilniaus Fortas“ ir Panevėžio šachmatų klubu.

Varžybų programoje numatyti: Seimo taurės vaikų ir jaunučių (gimusių 1998 m. sausio 1 d. ir vėliau) turnyras ir suaugusiųjų turnyras; Seimo taurės didžiojo finalo ir mažojo finalo turnyrai; simultanas su tarptautiniu meistru. Į Seimo taurės didįjį finalą patenka Seimo taurės suaugusiųjų turnyro nugalėtojai, vaikų ir jaunučių turnyro nugalėtojai ir šachmatininkas, geriausiai sužaidęs simultaną su meistru. Seimo taurės mažajame finale kviečiami žaisti į Seimo taurės didįjį finalą nepatekę Seimo taurės turnyrų dalyviai, simultane žaidę šachmatininkai.

Seimo taurės didžiojo finalo nugalėtojas bus apdovanotas pereinamąja Seimo taure; Seimo taurės mažojo finalo nugalėtojas - „Vilties“ taure.

Komandai, užėmusiai pirmąją vietą Seimo taurės turnyro komandų įskaitoje, bus įteikta pereinamoji Seimo kanclerio taurė; vaikų ir jaunučių turnyro nugalėtojui atiteks net du prizai: tradiciškai įteikiama Signatarų taurė bei Europos Parlamento nario Nepriklausomybės Akto signataro Algirdo Saudargo įsteigtas apdovanojimas - kelionė kartu su treneriu į Europos parlamentą.

Malonu pastebėti, kad Lietuvos Respublikos Seimo taurės dalyvių skaičius nuolatos auga - šiais metais užsiregistravo jau per 160 šachmatininkų, kurių vyriausiam - 80, jauniausiam 6 metai, prie šachmatų lentų varžysis per 30 komandų.

Nepaisant to, kad varžybų diena sutampa su Lietuvos šachmatų lygos varžybomis, kovoti dėl Seimo taurės nusprendė nemažai pajėgių šalies šachmatininkų, tarp kurių du buvę Lietuvos čempionai, du Lietuvos rinktinės nariai. Kas trečias Seimo taurės turnyro dalyvis turi FIDE reitingą. Šiame turnyre varžysis trys tarptautiniai meistrai ir 4 FIDE meistrai.

Džiugu, kad Seimo taurės varžybose dalyvauja ir perspektyviausi šalies jaunieji šachmatininkai. Pernai vaikų ir jaunučių turnyre trečiąją vietą užėmęs Titas Stremavičius vėliau savo amžiaus grupėje tapo ir 2011 metų Europos Sąjungos šachmatų čempionu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių