Lietuvos moksleivių numegzti šalikai keliaus į Afganistaną

Šią savaitę į misiją Afganistane išvykstantys Lietuvos vaikais nuveš Lietuvos moksleivių dovaną - jų rankomis numegzti šalikai bus perduoti Afganistano bendraamžiams.

Akcijos „Lietuvos moksleivių šalikai Afganistano vaikams“ metu kariai Klaipėdos, Telšių ir Tauragės apskričių moksleivius kvietė numegzti ir padovanoti šalikų Afganistano vaikams.

Iš viso moksleiviai savo bendraamžiams Afganistane numezgė per puspenkto šimto šalikų su Lietuvos ir Afganistano vėliavų simbolika. Šalikus Goro provincijos moksleiviams planuojama perduoti lapkričio – gruodžio mėnesiais.

Į karių kvietimą, skelbtą nuo rugsėjo vidurio, atsiliepė dvidešimt penkių minėtų apskričių mokymo įstaigos, taip pat kelios mokyklos iš Šiaulių, moksleiviai iš Vilniaus. Aktyviausiai karių surengtoje akcijoje dalyvavo Tauragės apskrities moksleiviai – net aštuonių Tauragės rajono mokyklų mokinių numegzti šalikai bus padovanoti bendraamžiams Goro provincijoje. Taip pat nemažai šalikų kariams perdavė moksleiviai iš Klaipėdos, Šilutės r.  

Atsidėkodami už numegztus šalikus kariai moksleiviams įteikė padėkos raštus, dovanojo įvairių dovanų su Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) simbolika.

Tai jau antras kartas, kai KASP kariai dalyvaus misijoje Afganistane, ir prieš išvykdami surengia panašią paramos akciją. Pirmą kartą savanoriai Lietuvos moksleivių piešinių akciją buvo surengę 2006-ųjų rudenį.


Šiame straipsnyje: afganistanas,šalikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių