Lietuvos migracijos rodikliai – geriausi nuo narystės ES pradžios

Lietuva dėl migracijos pernai neteko beveik 3,3 tūkst. gyventojų, o tai yra geriausias rodiklis nuo šalies įstojimo į Europos Sąjungą 2004-aisiais, penktadienį paskelbė Statistikos departamentas.

Oficialiais duomenimis, pernai iš Lietuvos išvyko kiek daugiau nei 32,2 tūkst. gyventojų, iš jų beveik 29 tūkst. yra šalies piliečiai. Daugiausia emigrantų išvyko į Jungtinę Karalystę, Vokietiją, Norvegiją ir Airiją.

Į Lietuvą 2018-aisiais atvyko per 28,9 tūkst. žmonių, iš jų 16,6 tūkst. yra Lietuvos piliečiai. Dažniausiai į Lietuvą imigravę užsieniečiai yra iš Ukrainos, Baltarusijos ir Rusijos.

Vis dėlto Lietuva išlieka vienintele Baltijos šalimi, kur migracijos rodikliai išlieka neigiami. Į Estiją jau kurį laiką atvyksta daugiau žmonių, nei išvyksta, o Latvijoje pernai migracijos skaičiai buvo „nuliniai“.

Užpernai iš Lietuvos emigravo daugiau nei 47,9 tūkst. žmonių, o imigravo beveik 20,4 tūkst. asmenų.

Statistiką blogina gimstamumas

Iš viso Lietuva pernai neteko 14,9 tūkst. gyventojų, o didžiausią įtaką tam darė neigiamas natūralus gyventojų prieaugis.

2018 metais šalyje gimė 28,2 tūkst. kūdikių, tai beveik puse tūkstančio kūdikių mažiau nei užpernai. Pernai Lietuvoje mirė 39,8 tūkst. žmonių – maždaug 300-ais mažiau nei 2017 metais.

Anot oficialios statistikos, iš viso šių metų pradžioje Lietuvoje gyveno 2 mln. 794 tūkst. žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Tik kažkodėl seimas ne emigruoja ir nemažėja,balsavau kad būtų sumažintas per puse,bet sąmoningai buvo rinkimai suklastoti,buvo padaryta taip , kad žmonės nenubalsuotu už sumažinimą seimo narių skaičių seime.Tai tiesa.

Emigrantas

Emigrantas portretas
Nėra kur grįžti ,Lietuvą užvaldę 28 metus sedi seime,valstybės institucijose,niekas nesikeičia,kam grįžti,dirbti pusvelčiui ir būti vergu,su kuriuo dar nesiskaito.Prapuolusi Lietuva,ne tokios norėjome,nebūtume padėje perimti valdžia iš tuometinės,gailimės.

Xcfvg

Xcfvg portretas
Po truputi ką nepadarė Rusai,padarys lietuviai.Rusam buvo aktualu ,kad lietuvoje būtu didesnė dalis gyventojų rusų,dabar lietuviai patys savus išvaro ,sukūrė tokias gyvenimo sąlygas ,kad emigruotų ir su džiaugsmu įsileidžia rusus ,ukrainiečius ,baltarusius į Lietuvą.Tuos darbininkus neatskirsi ar ukrainietis ,ar rusas,pasus galima padirbti ir tautybę kokią nori įrašyti.Nereikės nei jėga užimti Lietuvos ,įsilieis tiek kad galės perimti valdžia jie į savo rankas ir bus baigtas bus valatybės valdymo perėmimas.Juokas ima iš rytų tų darbininkų ,jie nedirbs pusvelčiui,greičiau tvarką padarys Lietuvoje.ŠAUNUOLIAI ,lauke jūs lietuviai.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių