Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos ugniagesiai ir gelbėtojai glaudžiau bendradarbiaus pasienyje

  • Teksto dydis:

Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybų atstovai pasirašė bendrą veiksmų planą, kuris palengvins pasienyje dirbančių komandų bendradarbiavimą.

Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, bendradarbiavimo akte priimtas planas dėl veiksmų, kurių šalys imtųsi pasienio teritorijoje susidarus ypatingai situacijai.

"Ypatingųjų situacijų yra gana daug: pavyzdžiui, potvynis Dauguvos upėje, taip pat Baltarusijoje yra daug naftos ir chemijos įmonių, visose trijose šalyse daug durpynų, dideli miškų masyvai, geležinkelių, automobilių keliai, kuriais pervežamos pavojingos medžiagos. 2002 metais degė durpynas Didžiasalio miške, buvo kuras išsiliejęs į Dauguvą ir tokiais atvejais yra gana sudėtinga vieniems suvaldyti tokią situaciją. Šis planas skirtas tam, kad įvykus didelei nelaimei, vieni kitiems galėtų padėti", - BNS sakė departamento atstovė Laura Valauskienė.

Jos teigimu, viena iš priimto bendrojo veiksmų plano priemonių - palengvintas vizų režimas tuo atveju, jeigu pasienio ugniagesiams reikėtų kirsti Baltarusijos sieną.

"Pasirašius bendrąjį veiksmų planą, bendraujant su baltarusiais, ypatingos situacijos atveju vykstant padėti kaimynams per sieną būtų praleidžiama skubos tvarka ir vizos išduodamos pasienio poste", - kalbėjo L.Valauskienė.

Kitų metų vasarį visų trijų šalių ugniagesiai gelbėtojai su šio projekto metu įsigyta įranga susirinks Latvijoje esančiame Kraslavos mieste, kur vyks bendros taktinės pratybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių