Lietuvos laivas - jūrinių minų paieškos pratybose Estijoje

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų priešinės kovos laivas „Kuršis“ (M54) dvi savaites dalyvaus Estijos teritoriniuose vandenyse vykstančiose tarptautinėse jūrinių minų paieškos ir išminavimo pratybose „Open Spirit 2012“ („Atvira dvasia 2012“).

Gegužės 11-26 dienomis įgula sonaru žvalgys jūros dugną, ieškos minų ir kitų sprogmenų, o juos aptikus – identifikuos ir sunaikins, naudodama modernius laive esančius robotus, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pratybose dar dalyvauja 18 karinių laivų ir keturios narų komandos iš vienuolikos šalių: Belgijos, Estijos, JAV, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Norvegijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Švedijos ir Vokietijos.

Pagrindiniai šių pratybų tikslai – sumažinti Baltijos jūroje nuo Pirmojo ir Antrojo pasaulinių karų ir pokario laikotarpio likusių jūrinių minų ir kitos amunicijos laivybai ir žuvininkystei keliamą pavojų, stiprinti pratybose dalyvaujančių šalių karinių jūrų pajėgų bendradarbiavimą ir tarpusavio sąveiką.

Lietuvos karinių jūros pajėgų laivas „Kuršis“ (M54) šių metų pirmam pusmečiui yra priskirtas Baltijos šalių priešmininės kovos eskadrai ir pratybose „Open Spirit 2012“ dalyvauja kartu su šiai eskadrai taip pat priskirtu Latvijos karinių jūrų pajėgų laivu „Virsaitis“ (A53).

Tarptautinės jūros dugno išminavimo karinės pratybos „Open Spirit“ rengiamos nuo 1998 metų ir kasmet jos vyksta vienoje iš trijų Baltijos šalių.

Paskutinį kartą pratybos „Open Spirit 2012“ Lietuvos teritoriniuose vandenyse ir išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje vyko 2010 metais. Tąkart pratybose dalyvavę laivai ir povandeninių narų komandos iš dešimties valstybių išžvalgė daugiau kaip 85 kvadratinių jūrmylių jūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių