Konstitucijos egzaminas – jau rytoj

  • Teksto dydis:

Antradienį, rugsėjo 27 d., visi savo konstitucines žinias pasitikrinti norintys Lietuvos piliečiai jau dešimtą kartą laikys Teisingumo ministerijos organizuojamą Konstitucijos egzaminą.

Pirmasis etapas vyks visose šalies savivaldybėse, 619 bendrojo lavinimo ir 21 aukštojoje mokykloje, 10 įkalinimo įstaigų, Seime ir internetu.

Pernai egzamine dalyvavo daugiau nei 31 tūkst. dalyvių, o šiemet, anot teisingumo ministro Juozo Bernatonio, tikimasi sulaukti dar daugiau dalyvių.

„Susidomėjimas jubiliejiniu egzaminu išties didelis. Įprastai aktyviai dalyvaujančios Lietuvos mokyklos šiemet dar aktyvesnės - egzaminą laikyti planuoja 619 mokyklų. Aukštųjų mokyklų susidomėjimas taip pat  išaugo. Džiaugiamės, kad jaunoji karta taip aktyviai domisi pagrindiniu šalies įstatymu, kadangi Konstitucijoje įtvirtintomis vertybėmis besivadovaujantys piliečiai yra tvirtas mūsų valstybės pagrindas", - sako J. Bernatonis.

Konstitucijos egzamino dalyviai tradiciškai varžysis atskirose grupėse: pilnametystės sulaukusių piliečių, teisę studijuojančių ar teisinį išsilavinimą turinčių asmenų, laisvės atėmimo vietose esančių nuteistųjų ir moksleivių.

Visose savivaldybėse egzaminas taip pat vyks nuo 12 val. Jį laikyti galės ir iš anksto internetu neužsiregistravę asmenys.

Mokyklose egzaminas bus laikomas mokinius skirstant į 1-4, 5-7, 8-10 ir 11-12 klasių pogrupius - jiems parengti atskiri užduočių paketai. Mažiausiems 1-4 kl. moksleiviams bus pateikta kūrybinė užduotis „Mano palinkėjimas Konstitucijos egzaminui". Mokiniai egzaminą laikys savo mokyklų patalpose specialios Konstitucijos pamokos metu, kuri prasidės 9 val.

Pirmą kartą Konstitucijos egzaminas bus organizuojamas ir regos negalią turintiems žmonėms. Jie egzaminą laikys Lietuvos aklųjų bibliotekoje.

Pirmajame etape visiems bus pateikta 30 uždarų klausimų. Į antrąjį etapą pateks tie, kurie teisingai atsakys į 25 klausimus ir daugiau.

Po antrojo etapo, kuris vyks spalio 11 d., paaiškės 29 egzamino nugalėtojai. Juos spalio 26 d. Prezidentūroje vyksiančių iškilmingų apdovanojimų metu pasveikins ir apdovanos egzamino globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė, teisingumo ministras J. Bernatonis.

Daugiau informacijos apie egzamino organizavimo tvarką: www.konstitucijosegzaminas.lt 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vis tiek Jos nesilaikoma.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių