Lietuvos karo akademija mokslo metus pradeda su nauju vadu R. Matuliu

  • Teksto dydis:

 Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos vadu oficialiai tapo pulkininkas Raimundas Matulis.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) pranešė, kad nuo rugpjūčio pradžios įstaigai vadovaujančiam R.Matuliui antradienį perduota akademijos vėliava.

„Esu pasirengęs ir pasiryžęs dirbti, tarnauti ir eiti šias pareigas tęsdamas akademijai paskirtų užduočių vykdymą, gerinti šios aukštosios mokyklos populiarumą, kad kuo daugiau studentų pasirinktų šią mokymo instituciją, – pranešime cituojamas R.Matulis.

Ceremonijoje dalyvavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ruožtu ragino kariūnus būti aktyvius.

„Esate būsimieji krašto apsaugos lyderiai. Į Jus lygiuosis visi esami ir būsimi Lietuvos kariai. Todėl kviečiu aktyviai siekti žinių ir tobulinti vadovavimo įgūdžius, kurių prireiks efektyviai, profesionaliai ir pilietiškai Lietuvos kariuomenei. Lietuvos valstybė investuoja į Jus, kad mūsų žmonės galėtų jaustis saugūs, kad Lietuvos NATO partneriai ir toliau gerai atsilieptų apie mūsų karių pasirengimą, narsą ir patikimumą“, - kalbėjo prezidentė.

Šiemet akademijos kariūnų gretas papildė 65 pirmakursiai, pasirinkę studijuoti pagal Gynybos ir saugumo institucijų valdymo, Moderniųjų gynybos technologijų vadybos ir Tarptautinių santykių studijų programas.

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija – vienintelė aukštoji mokykla Lietuvoje, suteikianti universitetinį ir karinį išsilavinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių