Lietuvos kariuomenės vadas vyks oficialaus vizito į Ukrainą

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės vado gen. ltn. Jono Vytauto Žuko vadovaujama delegacija su oficialiu dviejų dienų vizitu lankysis Ukrainoje.

Pirmąją vizito dieną, gruodžio 7-ąją, gen. ltn. J. V. Žukas lankysis Javoviro poligone esančiame Tarptautiniame taikos palaikymo ir saugumo centre, kur susipažins su JAV vadovaujamos daugianacionalinės karių rengimo (angl. Joint Multinational Training Group - Ukraine) programos įgyvendinimu ir susitiks su karinėje mokymo operacijoje dalyvaujančiais instruktoriais iš Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono. Delegacija taip pat vyks į Berdyčive esančią 142-ąją Ukrainos specialiųjų pajėgų bazę, kur susitiks su šių pajėgų vadu generolu majoru Igoriu Luniovu ir čia karinėje mokymo operacijoje dalyvaujančiais Lietuvos kariuomenės specialiųjų operacijų pajėgų instruktoriais.

Penktadienį, gruodžio 8 d., Lietuvos kariuomenės vadas Kijeve susitiks su Ukrainos kariuomenės vadu generolu Viktoru Muženka ir Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos pirmininku Aleksandru Turčinovu. Susitikimuose ketinama aptarti dvišalį ir daugiašalį Lietuvos-Ukrainos karinį bendradarbiavimą, saugumo situaciją ir aktualius Ukrainos kariuomenės reformavimo klausimus.

Šiuo metu karinėje mokymo operacijoje Ukrainoje dalyvauja apie 30 Lietuvos karių.

Pasak Krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos kariuomenė remia Ukrainos vykdomas gynybos sektoriaus reformas, ypač karinio rengimo srityje. Nuo 2014 m. Lietuvos instruktoriai savarankiškai ir kartu su JAV, Kanados, JK ir Lenkijos kariais dalyvauja Ukrainos kariuomenės batalionų rengimo programoje ir specialiųjų operacijų pajėgų mokyme, aktyviai prisideda prie puskarininkių rengimo sistemos pertvarkos.

Šių metų liepą Lietuva įsteigė karinę mokymo operaciją Ukrainoje. Jos mandatas numato galimybę 2017-2019 m. siųsti į Ukrainą iki 60 Lietuvos karių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apmokymo tikslais. Be to, Ukrainos kariai nuolat kviečiami mokytis Lietuvos karinio rengimo įstaigose, Lietuva finansuoja Ukrainos karininkų mokslus Baltijos gynybos koledže, Ukrainos kariams rengiami įvairūs mokymo kursai Lietuvos kariuomenės padaliniuose.

2014 m. Lietuva, Lenkija ir Ukraina yra kartu įsteigusios bendrą karinį vienetą - brigadą LITPOLUKRBRIG, kurio štabas nuo 2015 m. veikia Liubline, Lenkijoje.

2016 m. Lietuva Ukrainai yra perdavusi nebenaudojamos ginkluotės elementų ir amunicijos. Artimiausiu metu Lietuvos kariuomenė, pagal šių metų lapkričio 29 d. Vyriausybės nutarimą, planuoja Ukrainos gynybos ministerijai neatlygintinai perduoti dar vieną paramos siuntą, kurioje - kariuomenėje nebenaudojama, ne NATO kalibro ginkluotė ir šaudmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
ŠTAI KUR KELIAUJA ARMIJAI SKIRTOS LĖŠOS.BANDERINIŲ JUNGINIŲ APMOKYMAMS,JŲ GYDYMUI,GINKLUOTEI,VIZITAMS,KURIE KIRŠINA TAIKĄ.JUK GRYBAUSKAITĖ KALBĖJO,KAD PER PIRMININKAVIMĄ ES,UKRAINA TAPS ES NARĖ.DABAR MATOM PASEKMES TŲ PASTANGŲ,TAI PILIETINIS KARAS,NUSKURDINĘS TURTINGĄ ŠALĮ,SUGRIOVĘS EKONOMIKĄ.PASAULIUI REIKALINGA TAIKA,BET JANKIAI NEGALI BE TO GYVENTI.GĖDA.MANO NUOMONĖ.

...

... portretas
Savo sužeistuosius lekiat lankyt? :S

Vadakste

Vadakste portretas
Kaip jus atsibodot su tais vizitais, tai i Ukraina , tai i Gruzija , tai i Moldova kurios dar nera ES sudetyje. . Kodel ES vadovybe leidzia savistoviai daryti ka nori.. Visiems reikalinga taika. Ginklavimasis ir karai zmonijai yra blogis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių