Lietuvos kariuomenės vadas savaitei išvyksta į JAV

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas ketvirtadienį vyksta oficialaus vizito į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV).

Pasak kariuomenės pranešimo, J. V. Žuko vizitas truks savaitę, jo metu kariuomenės vadas su aukštais JAV kariškiais aptars dvišalį ir daugiašalį bendradarbiavimą, lankys šioje šalyje besitreniruojančius Lietuvos karius.

Vizitą kariuomenės vadas pradės Kalifornijos valstijoje. Los Andžele aptarti dvišalio bendradarbiavimo jis susitiks su JAV Pensilvanijos valstijos nacionalinės gvardijos vadu generolu majoru Anthony J. Carelli (Antoniu Kareliu).

Vėliau Lietuvos kariuomenės vadas vyks į „Fort Irwin“ kariniame poligone esantį JAV nacionalinį mokymo centrą. Čia prie jo delegacijos prisijungs ir Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas brigados generolas Valdemaras Rupšys. Generolai mokymo centre aplankys Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono karius, kurie ten dalyvauja bendrose pratybose su sąjungininkais iš JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos, susipažins su karinio rengimo infrastruktūra bei vykstančių pratybų eiga.

Esminiai J. V. Žuko oficialaus vizito JAV renginiai suplanuoti kitą savaitę – rugpjūčio 14-15 dienomis Vašingtone. Čia jis susitiks su JAV kariuomenės vadu (Jungtinio štabo vadų komiteto viršininku) generolu Josephu Fr. Dunfordu jaunesniuoju (Džozefu Danfordu), JAV Jūrų pėstininkų korpuso komendantu generolu Robertu Nelleriu ir JAV Nacionalinės gvardijos biuro vado pavaduotoju generolu leitenantu Danieliu R. Hokansonu. Susitikimų metu ketinama aptarti dvišalio ir daugiašalio karinio bendradarbiavimo rezultatus ir perspektyvas, JAV kariuomenės planus Europoje.

Be to, rugpjūčio 14 d. J. V. Žukas lankysis Lietuvos ambasadoje JAV, kur su JAV lietuvių bendruomene pasidalins savo įžvalgomis apie saugumo situaciją Baltijos regione, pristatys Lietuvos kariuomenės situaciją ir vystymo planus.

Šis J. V. Žuko oficialus vizitas JAV yra antrasis jo vadovavimo Lietuvos kariuomenei laikotarpiu. Pirmasis vyko 2016 metų spalį.

Į Lietuvą kariuomenės vadas planuoja grįžti rugpjūčio 17 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
Kokokolos pagers ir gaus instrukcija pampėriu naudojimui.)))

O taip

O taip portretas
Vatnikai, kaip jusu susiktas gyvenimas? girdejau dar viena doze sankciju gavo jusu urodina neperseniausiai:)))))

...

... portretas
Maurą ant kilimėlio iškvietė?..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių