Lietuvos kariuomenės vadas lankosi Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas ketvirtadienį su dviejų dienų oficialiu vizitu lankosi Ukrainoje.

Ketvirtadienį jis vyks į Javoviro poligone esantį Tarptautinį taikos palaikymo ir saugumo centrą, kur susipažins su JAV vadovaujamos daugianacionalinės karių rengimo programos įgyvendinimu, susitiks su karinėje mokymo operacijoje dalyvaujančiais instruktoriais iš Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono.

Lietuvos delegacija taip pat lankysis Berdičeve esančioje 142-ojoje Ukrainos specialiųjų pajėgų bazėje. Čia taip pat vyks susitikimas su karinėje mokymo operacijoje dalyvaujančiais Lietuvos kariuomenės specialiųjų operacijų pajėgų instruktoriais.

Penktadienį Lietuvos kariuomenės vadas Kijeve susitiks su Ukrainos kariuomenės vadu generolu Viktoru Muženko ir Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos pirmininku Aleksandru Turčinovu. Per susitikimus ketinama aptarti dvišalį ir daugiašalį Lietuvos-Ukrainos karinį bendradarbiavimą, saugumo situaciją ir aktualius Ukrainos kariuomenės reformavimo klausimus.

Šiuo metu karinėje mokymo operacijoje Ukrainoje dalyvauja apie 30 Lietuvos karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių