Lietuvos kariai treniruosis Vokietijoje

  • Teksto dydis:

Vokietijoje vyksiančiose tarptautinėse pratybose „Saber Junction 2018“ (liet. „Kardų susikirtimas 2018“) rugsėjo 5-30 dienomis dalyvaus apie 30 Lietuvos karių iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-osios (Alytaus) rinktinės.

Vokietijos Hohenfels poligone Krašto apsaugos savanorių pajėgų karių būrys, veikdamas kartu su kitais kariniais vienetais, treniruosis vykdyti operacijas priešo laikinai užimtoje teritorijoje. Pagrindinės kariams savanoriams keliamos užduotys - užimti patrulio bazę, vykdyti taktinį judėjimą, atlikti pasalas, žvalgybą, reidą ir kitas mažų padalinių užduotis.

Šie mokymai skirti įvertinti Europoje dislokuotos JAV 173-iosios oro desanto brigados gebėjimus vykdyti jungtines sausumos operacijas, skiriant ypatingą dėmesį sąveikai ir veiksmų suderinimui su kitomis NATO ir partnerių šalimis.

Kasmetinėse JAV Sausumos pajėgų Europoje organizuojamose pratybose „Saber Junction“ treniruosis apie 5500 karių iš 20 NATO ir partnerių šalių: Albanijos, Armėnijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Bulgarijos, Čekijos, Gruzijos, Graikijos, Jungtinės Karalystės, JAV, Juodkalnijos, Italijos, Kosovo, Latvijos, Lietuvos, Moldovos, Prancūzijos, Rumunijos, Šiaurės Makedonijos, Turkijos ir Ukrainos.


Šiame straipsnyje: kariaipratybosvokietija

NAUJAUSI KOMENTARAI

O kur

O kur portretas
Estija?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių