Lietuvos ir Rusijos pasieniečiai tarėsi dėl sienos apsaugos

  • Teksto dydis:

Sieną su Rusija saugančių VSAT rinktinių vadovai bendradarbiavimo ir kitus aktualius klausimus aptarė su kolegomis iš Rusijos Kaliningrado srities.

Penktadienį  Pagėgių rinktinės vadavietėje lankėsi Rusijos federalinės saugumo tarnybos Pasienio tarnybos įgaliotinis Lietuvos – Rusijos valstybių sienai Nikolajus Pančenko  ir delegacija. Čia svečiai susitiko su Lietuvos pasieniečiais, vadovaujamais tarnybos įgaliotinio Lietuvos - Rusijos valstybių sienai Pagėgių rinktinės vado Rimanto Timinskio.

Susitikime taip pat dalyvavo  VSAT Sienos kontrolės organizavimo valdybos viršininkė Vilija Plotnikovienė, Pakrančių apsaugos  rinktinės vado pavaduotojas Stasys Rožnys, Kopgalio užkardos vadas Stasys Lenkas, kiti VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai.

Abiejų šalių pasieniečiai aptarė dabartinę padėtį prie Lietuvos ir Rusijos sienos, jos apsaugą bei bendradarbiavimo priemones. Šalys pasikeitė statistine informacija apie šių metų veiklos rezultatus bei aptarė galimybes, kaip padidinti valstybės sienos apsaugos efektyvumą.

Lietuvos ir Rusijos žinybų atstovai dar suderino ir patvirtino kitų metų abiejų šalių valstybės sienos įgaliotinių darbo planą.

Pagėgių rinktinės pareigūnai  kolegas iš Rusijos po oficialaus susitikimo palydėjo į Rambyno regioninį parką. Parko kultūrologė  Giedrė Skipitienė pristatė Klaipėdos krašto istoriją, supažindino su unikaliais eksponatais bei lankytojų centre esančia ekspozicija.

Lietuvos siena su Rusija, kuri kartu yra ir Šengeno sutarties valstybių išorės sausumos siena, iš viso yra 294,4 kilometro ilgio, iš kurių 22,2 kilometro eina teritorine jūra. Trečdalis sienos eina Nemunu. Didžiąją dalį sienos su Rusija saugo VSAT Pagėgių rinktinė, taip pat jos nedidelę  ruožo apsaugą užtikrina  ir Pakrančių apsaugos rinktinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių