Lietuvos ir Lenkijos parlamentinė asamblėja numatoma rugsėjį

Lietuvos ir Lenkijos parlamentinė asamblėja, kurioje bus aptariami abiem šalims aktualūs klausimai, turėtų vykti Lenkijoje rugsėjo viduryje.

Tai BNS sakė Lenkijoje su šios šalies politikais ketvirtadienį susitikęs Seimo narys socialdemokratas Gediminas Kirkilas. Politikas yra Seimo delegacijos Lietuvos Seimo ir Lenkijos Seimo ir Senato narių asamblėjoje pirmininkas.

Pasak parlamentaro, konkreti data dar nėra suderinta, tačiau manoma, kad asamblėjos posėdis vyks vieną dieną.

„Darbotvarkėje bus klausimai dėl mūsų santykių raidos, taip pat transporto ir energetikos projektų raida, tautinių mažumų įstatymo projektas“, - BNS sakė G. Kirkilas.

Pasak jo, Lenkija palankiai vertina ruošiamą naują Tautinių mažumų įstatymą.

„Jie žino, kad ruošimas naujas įstatymas, juo domisi ir labai palankiai vertina“, - teigė parlamentaras.

Lietuvos ir Lenkijos parlamentinę asamblėją sudaro po dvidešimt narių iš kiekvienos valstybės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zbygniewas

Zbygniewas portretas
Lietuvai Gegužės trečioji yra gedulo diena. Prieš 222 metus (1791-05-03) buvo bandoma juridiškai panaikinti Lietuvos valstybę, kai Lenkija savo konstitucijoje pati įsirašė, kad Lietuva tampa viena iš Lenkijos provincijų. Tai nepavyko, nes 1791-10-20 Lietuva vėl juridiškai tapo nepriklausoma valstybe.

Zbygniewas

Zbygniewas portretas
"Pasak jo, Lenkija palankiai vertina ruošiamą naują Tautinių mažumų įstatymą. „Jie žino, kad ruošimas naujas įstatymas, juo domisi ir labai palankiai vertina“, - teigė parlamentaras." Lietuvoje nėra lenkiškų etnografinių žemių; Lietuvoje nėra lenkiškų etnografinių toponimų ir hidronimų; Lietuvoje nėra etninių lenkų; "Lietuvos lenkais" vadinami vietiniai per prievartą nutautinti lietuviai ir iš Baltarusijos atkelti baltarusiai; "Lietuvos lenkai" nėra "tautinė mažuma" Lietuvoje - teisingas pavadinimas turi būti "tautinė bendrija"; "Lietuvos lenkai" nėra Lenkijos respublikos piliečiai; "Lietuvos lenkai" buityje kalba rusiškai ir "po prostu"(baltarusių kalbos tarmė); "Lietuvos lenkai" lenkų kalbą išmoksta mokykloje; Teoriškai įmanomas variantas, kad kai kuriems Lietuvos piliečiams lenkų kalba yra gimtoji - kai mokykloje išmoktoji lenkų kalba yra vartojama buityje. Klausimas: Kokio velnio Lenkijos pareigūnai kišasi į Lietuvos vidaus reikalus?

Janas

Janas portretas
Kirkilas isilavynimo neturi, baige tik partine mokykla pas D. Grybauskaite. Baigant premiero darba pavuoge diploma. Ar gali toks zmogus atstovauti Lietuvai? Sazines, savigarbos ir pagarbos valstybei - visai neuri.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių