Lietuvos humanitarinė pagalba Ukrainos nepasiekė

Lietuvos humanitarinės pagalbos siunta nuo pandeminio gripo nukentėjusiai Ukrainai penktadienį popiet nebuvo išskraidinta.

Penktadienio popietę planuotas karinių oro pajėgų „Spartan" skrydis su kroviniu buvo atšauktas, BNS patvirtino Krašto apsaugos ministerijos Viešųjų ryšių skyriuje.

Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Algirdas Kumža BNS penktadienį sakė, kad problemų kilo paaiškėjus, kad dalis medikamentų Lietuvos siuntoje neregistruoti Ukrainoje.

„Manęs paprašė pasiaiškinti dėl vaistų sąrašo. Paaiškėjo, kad kai kurie vaistai Ukrainoje nėra registruoti", - sakė A.Kumža.

Ambasadorius teigė dėl šio klausimo kreipęsis į Ukrainos vicepremjerą. Apie 16 valandą ambasadorius sakė, kad vicepremjeras nurodė priimti siuntą.

Lietuvos Vyriausybė trečiadienį nutarė suteikti humanitarinę pagalbą nuo kiaulių gripo nukentėjusiai Ukrainai.

Sveikatos apsaugos minsiterija tada pranešė ketinanti skirti antibiotikus, priešuždegiminius preparatus ir asmens apsaugos priemones - kaukes, respiratorius, pirštines, chalatus. Panašias medikamentų grupes Ukrainai ketino skirti ir Krašto apsaugos ministerija.

Sveikatos apsaugos ministerijos pagalbai Ukrainai skirs apie 59 tūkst., o Krašto apsaugos ministerijos - 20 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: humanitarinė pagalba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių