Lietuvos gyventojų nepasitikėjimas politikais netrukdo didžiuotis Tėvyne

  • Teksto dydis:

Lietuvos piliečiai dar ilgai nepasitikės politinėmis partijomis ir Seimu, bet tai netrukdo jiems mylėti ir didžiuotis savo Tėvyne, sako sociologas, visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimo centro „Vilmorus“ vadovas dr. Vladas Gaidys.

Interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ V.Gaidys sakė, jog paprastai žmonės apklausose nurodo mylintys savo šalį. „Kiek esame pateikę apklausų dalyviams klausimų, kuriais siekiama išsiaiškinti, ar žmonės didžiuojasi būdami Lietuvos piliečiai, dauguma nurodo mylintys savo Tėvynę. Paklausti, kodėl didžiuojasi Lietuva, respondentai nurodo motyvą, kad tai jų gimtinė, tėvų, prosenelių žemė, mini pagarbą lietuvių kalbai, pažymi gamtos grožį, garbingą istoriją ir panašiai“, - sakė sociologas.

Jis taip pat pažymi, kad politikų reitingai žemi daugelyje valstybių, išskyrus Skandinavijos.

„Pažiūrėję plačiau pamatysime ne itin daug šalių, kuriose parlamentai, politikai mylimi. Pasitikėjimą įstatymų leidėjais galime stebėti tik Skandinavijos šalyse. Kitur - ir tai galbūt lemia kultūrinės tradicijos - daugiau respondentų nurodo labiau nepasitikintys nei pasitikintys politikais. Panaši padėtis ir kalbant apie partijas. Europos Sąjungoje iš 28 šalių narių nėra nė vienos, kurios gyventojai pasitikėtų partijomis“, - dienraščiui sakė V.Gaidys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių