Lietuvos gyventojai jaučiasi vis saugesni

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) inicijuotas tyrimas parodė, kad per dešimtmetį trečdaliu padaugėjo žmonių, kurie jaučiasi saugiai savo gyvenamoje aplinkoje. Pasak VRM Viešojo saugumo politikos departamento vyriausiosios specialistės Eglės Vileikienės, gyventojai vis labiau pasitiki teisėsaugos institucijomis, o labiausiai vertina gelbėtojų ugniagesių darbą.

E. Vileikienė sako, kad, lyginant su 2005 metų rezultatais, visuomenės saugumo jausmas išaugo nuo 47 proc. iki 80 proc. Specialistės teigimu, matyti, kad gerėja teisėsaugos institucijų vertinimas.

„Policijos darbo vertinimas per pastarąjį dešimtmetį išaugo gana daug. Dabar teigiamai policijos darbą vertina 68 proc. gyventojų. Geriausiai vertinamas ugniagesių gelbėtojų darbas, Valstybės sienos apsaugos tarnybos darbas vertinamas panašiai kaip ir policijos“, – tvirtina VRM Viešojo saugumo politikos departamento vyriausioji specialistė E. Vileikienė.

Tyrimas taip pat parodė, kad advokatų, teisėjų ir prokurorų darbą gyventojai laiko prestižiniais, nors patys specialistai savo darbą vertina prasčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komedija

komedija portretas
Labiausiai policija bei viesojo saugumo pareigunais, regis, pasitiki Klonio gatves gyventojai ir sveciai...

saunuoliai ,daugiau netri ka pridurt

saunuoliai ,daugiau netri ka pridurt portretas
Labai idomus reiskinys apie policininku darba.Iseina kuo maziau policininku tuo labiau zmones apsaugoti !!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių