Lietuvos gidai pasijuto reketuojami

  • Teksto dydis:

Dalis populiarių šalies muziejų verčia gidus susimokėti už galimybę vesti ten ekskursijas turistų grupėms - muziejininkai tai vadina mokesčiu už kvalifikacijos kėlimo kursus, tačiau gidams tai panašiau į pasipinigavimą, rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

Trakų istorijos muziejus Lietuvoje dirbančius gidus šiemet informavo, kad vesti ekskursijas turistų pamėgtoje Trakų pilyje jie galės tik tuo atveju, jei bus išklausę specialų kvalifikacijos kėlimo kursą. Seminarų ciklas trunka dvi dienas ir gidams kainuoja po 30 eurų.

Lietuvos gidų sąjungos prezidentas Linas Daubaras "Lietuvos žinioms" patvirtino, kad yra daugiau muziejų, bandančių gidams organizuoti mokamus mokymus. Anot jo, kai kuriais atvejais kvietimai gidams į kursus primena šantažo laiškus, nes grasinama, kad jie negalės muziejuose vesti ekskursijų, jei nesusimokės už mokymus.

Trakų istorijos muziejaus direktorius Virgilijus Poviliūnas "Lietuvos žinioms" patvirtino, kad vesti ekskursijas tiek salos pilyje, tiek muziejui priklausančiuose filialuose leidžiama tik tiems gidams, kurie yra baigę specialius Trakų istorijos muziejaus rengiamus mokamus kursus. "Visi kvalifikacijos kėlimo kursai yra mokami. Kaip kitaip gali būti?" - retoriškai klausė jis. Kaip sakė V. Poviliūnas, jo vadovaujamame muziejuje dviejų dienų kursai gidams kainuoja 30 eurų. Išklausęs šį kursą gidas gauna specialų leidimą vesti ekskursijas muziejuje penkerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių