Lietuvos dovana Moldovai – 10 gaisrinių automobilių

  • Teksto dydis:

Vyriausybės vadovas dalyvavo perduodant 10 gaisrų gesinimo ir gelbėjimo automobilių Moldovos ugniagesiams.

„Ekstremaliųjų situacijų likvidavimas yra ta veiklos sritis, kuri mus įpareigoja dalytis profesine patirtimi, kaip kuo veiksmingiau ir greičiau įveikti ištikusias nelaimes. Kai reikia gelbėti žmonių gyvybes, negali būti paslapčių ar savanaudiškumo“, – sakė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius gelbėjimo automobilių perdavimo Moldovos Respublikos civilinės saugos ir ekstremaliųjų situacijų tarnybai ceremonijoje Vilniuje.

Gavus šios Moldovos tarnybos prašymą dėl techninės paramos suteikimo, buvo nutarta neatlygintinai perduoti 10 gaisrinių automobilių kartu su gelbėjimo įranga.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos kartu su Ugniagesių gelbėtojų mokykla įgyvendina projektą, kurio tikslas – stiprinti Moldovos VRM Civilinės saugos ir ekstremaliųjų situacijų tarnybos gelbėjimo pajėgumus. Tai – vienas iš daugelio projektų Lietuvos ir Moldovos bendradarbiavimo programoje.

Pasak premjero, būtent šioje srityje tikrai turime didelį profesinį įdirbį, o Lietuvos gelbėtojai yra aukščiausio lygio profesionaliai, pelnę žmonių pasitikėjimą. Jau ne vieni metai mūsų ugniagesiai gelbėtojai užima pirmą vietą tarp Lietuvos institucijų, kuriomis labiausiai pasitiki visuomenė.

„Lietuvos ugniagesiai su šia geros būklės technika išgelbėjo ne vieną gyvybę, įvykus avarijai ar kitai nelaimei. Moldovos pareigūnams dovanojame ne tik automobilius. Norime pasidalyti ir gelbėjimo žiniomis bei patirtimi. Atvykę Moldovos pareigūnai Ugniagesių gelbėtojų mokykloje išmoks dirbti su gaisrų gesinimo ir gelbėjimo automobiliais „Ford“, sužinos daug kitų profesinių dalykų“, – kalbėjo premjeras A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovo teigimu, Lietuvos ir Moldovos tarnybų bendradarbiavimą turėtų dar labiau sustiprinti jau parengtas ir liepos pabaigoje planuojamas pasirašyti vyriausybių susitarimas dėl bendradarbiavimo ir abipusės pagalbos ekstremaliųjų situacijų prevencijos ir likvidavimo srityje.

„Kadaise Lietuva gavo panašios pagalbos iš Europos Sąjungos šalių. O šiandien mes džiaugiamės galėdami padėti Moldovai. Atvykusiems pareigūnams linkiu ne tik gerai išmokti, kaip naudotis technika, bet ir rasti laiko susipažinti su Lietuva“, – linkėjo Ministras Pirmininkas A. Butkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bilis

bilis portretas
valio GAZams, ZILams, KaMAZams ir URALams!!! Garbe per amzius!!!

sarunas

sarunas portretas
patys vaziuojam 40 m senumo gazikais ir zilais

Kas per

Kas per portretas
neregėto dosnumo akcija? Geriau po vieną į atokesnes Lietuvos vietas.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių