Lietuvos diplomatas – apie darbą Egipto revoliucijos epicentre

  • Teksto dydis:

Diplomatas Giedrius Jokubauskis, keliaudamas dirbti į Lietuvos ambasadą Egipte, tikėjosi, kad šalyje bus pokyčių, tik negalvojo, kad jie bus tokie dideli. Dirbdamas šalyje nuo 2010-ųjų jis pateko į patį Egipto revoliucijos įkarštį ir dabar vadina tai neįkainojama patirtimi.

„Vidurio Rytai visada buvo mano akademinių interesų sritis. Yra tekę gyventi ir kitose Vidurio Rytų valstybėse – Izraelyje, Sirijoje, bet gyvenimas Egipte labiausiai užsitęsė. Tai buvo tiesiogiai susiję su darbu. Dirbau Lietuvos ambasadoje Egipte“, – pasakoja diplomatas.

Jis šalyje gyveno nuo 2010-ųjų iki 2014-ųjų. Tuo metu šalyje kaip tiko vyko revoliucija ir G. Jokubauskis buvo tų įvykių epicentre.

Pasak jo, 2010-ųjų vasarą, kai jis tik atvyko į Egiptą, buvo tikimasi, kad šalyje bus pokyčių: tuometinis prezidentas Hosnis Mubarakas rudenį turėjo baigti savo 30 metų „kadenciją“ ir jau tai atrodė didžiulis istorinis įvykis.

„Bet, žinoma, tai, kas įvyko 2011-ųjų žiemą – sukilimas prieš prezidentą H. Mubaraką, naujo režimo įsitvirtinimas ir kiti politiniai įvykiai – mano buvimo laiką padarė be galo turtingą. Tai turbūt buvo viena stipriausių emocinių ir politinių patirčių, kurią aš pats esu išgyvenęs“, – pasakoja diplomatas.

Daugiau apie lietuvio patirtį Egipte – pokalbio įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių