Lietuvos banko valdybos narys po R.Pakso vėliava eis į Seimą

Kartu su opozicine Tvarkos ir teisingumo partija į naująjį Seimą ketina kandidatuoti Lietuvos banko valdybos narys Vaidevutis Geralavičius.

Jis tikino jau esąs šios partijos narys, nes įstatymai to nedraudžia Lietuvos banko valdybos nariams. Tačiau jeigu bus patvirtintas kandidatu į Seimą V.Geralavičius ketina atsisakyti pareigų centriniame šalies banke.

Antradienį Tvarkos ir teisingumo partija paskelbė, kad jos valdybai buvo pristatytas partijos kandidatų abėcėlinis sąrašas naujos kadencijos Seimo rinkimuose, kurie įvyks šių metų spalio 14 dieną.

Sąraše yra daugiau kaip 170 pavardžių.

Valdyboje taip pat pritarta nuostatai, jog kandidatų sąrašą į rinkimus vestų ir jame pirmuoju numeriu būtų partijos lyderis, 2004 metais apkaltos proceso būdu iš prezidento pareigų pašalintas Rolandas Paksas. Tiesa, jis galės kandidatuoti į Seimą tik tuo atveju, jeigu Konstitucinis Teismas iki rinkimų neišnagrinės bylos dėl neseniai priimto įstatymo, atveriančio jam kelią į parlamentarus, atitikimo Konstitucijai, arba jeigu išnagrinės, bet pripažins šį įstatymą konstituciškai pagrįstu.

Galutinį kandidatų sąrašą ir jų eiliškumą sąraše partijos taryba patvirtins savo posėdyje, kuris turėtų įvykti rugpjūčio pradžioje Kaune.

Abėcėliniame Tvarkos ir teisingumo kandidatų sąraše yra įrašyta ir nuo 2004 metų pavasario Lietuvos banko valdyboje dirbančio V.Geralavičiaus pavardė.

Jis portalui 1diena.lt patvirtino, kad yra Tvarkos ir teisingumo partijos narys, todėl esą natūralu, jog partija sprendžia, ar įrašyti jo pavardę į galutinį kandidatų sąrašą. „Jokie įstatymai nedraudžia Lietuvos banko valdybos nariams dalyvauti politinėje veikloje, būti partijų nariais“, - paaiškino V.Geralavičius.

Pasak Lietuvos banko valdybos nario, nei centrinio banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, nei kiti aukšti šalies pareigūnai nėra reiškę kokių nors pretenzijų dėl jo buvimo partijos nariu bei galimo kandidatavimo į Seimą.

V.Geralavičius pranešė, kad tuo atveju, jeigu rugpjūtį partija patvirtins jį kandidatu į būsimą Seimą, tuomet atsisakys darbo Lietuvos banko valdyboje: „Natūralu ir normalu, kad reikės pasirinkti vieną iš dviejų“.

Tačiau ir šiaip šiam pareigūnui liko mažai laiko iki kadencijos pabaigos – V.Geralavičiaus buvimas Lietuvos banko valdybos nariu baigsis kitų metų pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tata

Tata portretas
Neuztenka bankininko algos ?reikia arciau lovio.

Manau

Manau  portretas
Manau gal jis kai ką paviešino apie "snorą"

dzukas

dzukas portretas
Eik tu PIRDZIAU >
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių