Lietuvos ambasadorius Baltarusijoje iškviestas dėl Astravo atominės elektrinės

  • Teksto dydis:

Lietuvos ambasadorius Minske Evaldas Ignatavičius buvo iškviestas į Baltarusijos užsienio reikalų ministeriją, kuri išsakė Lietuvai priekaištus dėl Vilniaus pozicijos Astravo atominės elektrinės atžvilgiu.

Ambasadoriui Baltarusija "išsakė susirūpinimą" dėl, Minsko teigimu, "nekonstruktyvaus požiūrio" į Baltarusijos pasiūlymus rengti diskusijas dėl poveikio aplinkai vertinimo, skelbiama ministerijos pranešime spaudai.

Šį žingsnį Baltarusija žengė praėjus kelioms dienoms po to, kai Vilniuje buvo iškviestas Baltarusijos ambasadorius, kuriam Lietuva išsakė susirūpinimą dėl "vienašališko sprendimo" savo teritorijoje organizuoti svarstymus su Lietuvos visuomene dėl atominės elektrinės poveikio aplinkai vertinimo.

Baltarusijos ambasada Lietuvoje neseniai paskelbė, kad rugpjūčio 17 dieną Astrave rengiamas susitikimas su Lietuvos visuomene bei specialistais dėl elektrinės projekto poveikio aplinkai vertinimo.

Lietuva pareiškė, kad "toks sprendimas neatitinka Espo konvencijos nuostatų, riboja Lietuvos piliečių dalyvavimą tokio pobūdžio renginiuose bei neprideda konstruktyvumo Lietuvos ir Baltarusijos dialogui Astravo atominės elektrinės saugos klausimu".

Baltarusija savo pareiškime atkerta, kad Minskas veikia pagal konvenciją, o ignoruodama Baltarusijos pasiūlymus Lietuvos pusė pažeidžia geros kaimynystės dvasią.

Lietuva ne kartą kritikavo Baltarusiją, kad ji neužtikrina saugumo plėtodama Astravo atominės elektrinės projektą, kuris planuojamas vos 50 kilometrų nuo Vilniaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių