Separatistų gretose Ukrainoje kaunasi ir nusikaltėliai iš Lietuvos

  • Teksto dydis:

Valstybės saugumo departamento vadovas Darius Jauniškis sako, kad parama Rytų Ukrainos separatistams yra veikimas prieš Lietuvą ir Vakarų vertybes.

Žvalgybos vadovas ketvirtadienį patvirtino, kad Lietuvoje „yra norinčių važiuoti ir kariauti separatistų pusėje“, bet daugiau detalių pateikti atsisakė.

Naujienų portalas delfi.lt skelbia, kad į žvalgybos ir teisėsaugos akiratį dėl įtarimų dalyvaujant kovos veiksmuose Rytų Ukrainoje arba dėl teikiamos paramos ten veikiančioms separatistų organizacijoms yra patekę keletas Lietuvos piliečių ir vienas šalyje gyvenęs Ukrainos pilietis.

D.Jauniškis sako, kad tokie veiksmai yra „ėjimas prieš nustatytą valstybės kursą“, nes „yra nustatyta, kad mes nepalaikome Krymo okupacijos, Donecko ir Luhansko separatistinių nuotaikų“,

„Tai veikimas prieš Europos Sąjungą, NATO, vakarietiškas vertybes ir Lietuvą“, - žurnalistams sakė D.Jauniškis.

Jo teigimu, Lietuvos institucijų užduotis yra „stebėti, identifikuoti ir, jeigu grįžta, imtis atitinkamų veiksmų“.

Anot delfi.lt, Lietuvos pareigūnai buvo gavę duomenų, kad buvęs Kauno policijos pareigūnas, atleistas iš pareigų dėl kyšininkavimo, galėjo 2014-2015 metais kariauti Ukrainos separatistų pusėje. Vilniaus policija ieško nuo bausmės besislapstančio Sergejaus Šmakovo, gimusio 1978 metais. Skelbiama, kad jis pasislėpęs nuo Lietuvos teisėsaugos pabėgo į Rytų Ukrainą ir ten prisidėjo prie grupuočių. S.Šmakovas Lietuvoje teistas už vagystę, daugkartinius valstybinės Lietuvos ir Baltarusijos sienos pažeidinėjimus, žmogžudystę.

Pranešama, kad į VSD akiratį patekęs ir Lietuvoje leidimą gyventi turėjęs Ukrainos pilietis Eduardas Akopovas. Socialiniuose tinkluose aptikta informacijos apie jo veiklą Donecke, dalyvavimą kariniame konflikte separatistų pusėje, įtariama, kad jis buvo vienos iš vadinamosios Donecko liaudies respublikos grupuočių vadeivų. Aprimus kovos veiksmams tarp Ukrainos kariuomenės ir separatistų, E.Akopovas ėmė lankytis Lietuvoje, ieškojo galimybių iš Rytų Ukrainos vežti vaikus į Lietuvos sanatorijas. E.Akopovui išduotas leidimas laikinai gyventi Lietuvoje buvo panaikintas, jis deportuotas iš šalies, rašo delfi.lt.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVSDRusijos separatistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko

nieko portretas
Ukrainos kariai utilizuos atmatas iš Lietuvos.

šiaip

šiaip portretas
norėtųsi sužinoti kas tos vakarietiškos vertybės,vis galvojau,kad lietuviai turi savo vertybes,šeima,moralė,o čia pasirodo vakarietiškos vertybės aukščiau visko?TĖČIŲ NĖRA,MAMŲ NĖRA,JIE TIK NUMERIS PIRMAS,ANTRAS,pareigų nėra,tik noraidarželiuose turi pasirinkti kuo tu nori,berniuku,mergaite....siaubas

Aurelijus

Aurelijus portretas
Jai vienoje puseja zudai ...tu didvyris o jai kitoje ...tu jau nusikaltelis ....nu jo gi pas mus demokratija....
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių