Lietuvoje – vokiečių kalbos diena

  • Teksto dydis:

Ar žinojote, kad vokiečių kalba – viena svarbiausių verslo kalbų Europos Sąjungoje? O gal girdėjote, kad studijos Vokietijoje nemokamos arba kad daugiausia turistų sulaukiame būtent iš Vokietijos?

Jei ne, tai spalio 20 d. pirmą kartą Lietuvoje vyksiančiuose Vokiečių kalbos dienų „Ö kaip vokiškai?“ renginiuose turėsite puikią progą sužinoti apie šios užsienio kalbos žinių teikiamą pranašumą darbo rinkoje, taip pat planuojant studijuoti užsienyje ar plėtojant turizmo sektorių.

Siekiant akcentuoti šios užsienio kalbos žinių privalumus, per Vokiečių kalbos dienas Lietuvos gyventojus ir svečius džiugins per 200 vokiečių kalbai ir kultūrai skirtų renginių didžiuosiuose šalies miestuose ir regionuose.

„Pirmą kartą šalyje rengiama iniciatyva „Ö kaip vokiškai?“ sutelkė visą Lietuvą. Didelė vokiečių kalbai ir kultūrai skirtų renginių įvairovė rodo, kad Lietuvos žmonės domisi Vokietija. Paskleisdami žinią apie vokiečių kalbos naudą, norime paskatinti lietuvius mokytis vokiečių kalbos ir atrasti naujų studijų, profesinės karjeros ir verslo galimybių“, – sakė Rasa Darbutaitė, Vokiečių kalbos dienų koordinatorė.

Prie iniciatyvos prisijungus darželiams, gimnazijoms ir universitetams, šalies bibliotekoms ir teatrams, verslo įmonėms, miestų gidams ir kitoms organizacijoms, Vokiečių kalbos dienų renginių įvairovė išties didžiulė.

Spalio 20 d. sostinėje, Kudirkos aikštėje, veiks informacinė Vokiečių kalbos dienų palapinė ir bus galima stebėti iliuzionisto Tobiaso Grünfelderio pasirodymus, Valdovų rūmuose vyks edukacinė senosios muzikos programa, Vokietijos ambasada ir Vokietijos alumnų portalas „Alumniportal Deutschland“ organizuoja diskusiją apie Europos Sąjungos ateitį, UAB „Vinted“ kviečia į renginį apie karjeros galimybes mokantiems vokiečių kalbą.

Vokiečių kalba skambės visoje Lietuvoje ir kvies iš arčiau susipažinti su Vokietijos kultūra – nuo spektaklio pagal vokiečių dramaturgės Dea’os Loher pjesę Kaune iki vokiškos virtuvės Jonavoje; nuo profesionalių gidų vedamos ekskursijos vokiečių, lietuvių ir rusų kalbomis Klaipėdoje iki kavos popietės ir kitų iniciatyvų Jurbarko rajone.

Vokiečių kalbos žinios svarbios stiprinant Lietuvos ir Vokietijos ryšius. Per dvidešimt penkerius metus, po Vokietijos ir Lietuvos diplomatinių santykių atnaujinimo, šalys tapo svarbiomis partnerėmis ekonomikos srityje, vyksta akademiniai mainai, plėtojamas turizmas.

Vokietija užima trečią vietą tarp užsienio investuotojų Lietuvoje. Per pastaruosius metus į Lietuvą įžengę Vokietijos investuotojai „Danpower“ ir „Lidl“ papildė apie 500 vokiečių kapitalo įmonių šeimą Lietuvoje. Verslo sėkmę lemia gebėjimas bendrauti gimtąja verslo partnerio kalba, taigi vokiečių kalbą mokančių kvalifikuotų darbuotojų rengimas Lietuvoje įgyja ypatingą svarbą.

Be to, vokiečių kalbos žinios suteikia galimybę nemokamai studijuoti užsienyje. Vokietija siūlo aukšto lygio studijų programas aukštojo mokslo įstaigose, o studentai, mokantys vokiečių kalbą, gali vykti į įvairios trukmės stažuotes Vokietijos universitetuose ir institucijose. Galiausiai vokiečių kalbos įgūdžiai priartina prie vokiečių kultūros ir padeda svetingai priimti turistus savo šalyje. Lietuva yra patraukli šalis vokiečių turistams, – daugiausia užsienio svečių atvyksta būtent iš Vokietijos, – todėl vokiečių kalba teikia pranašumų ir turizmo sektoriuje.

Vokiečių kalbos dienų himną kuria grupė SKAMP.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių