Lietuvoje ties skurdo riba buvo penktadalis gyventojų

Lietuvoje ties skurdo riba 2008 metais buvo penktadalis šalies gyventojų. Tai buvo vienas prasčiausių rodiklių Europoje. Daugiausia - 29 proc. - arti skurdo gyvenančių žmonių buvo vyresnių nei 65 metų grupėje.

Europos Sąjungos statistikos agentūra Eurostatas pirmadienį paskelbė, jog Europoje maždaug kas šeštas, arba 17 proc. visų gyventojų 2008 metais buvo arti skurdo ribos.

Daugiausia gyventojų ant skurdo ribos buvo Latvijoje - 26 proc. (vyresnių žmonių grupėje Latvijoje šis rodiklis siekė net 51 proc.), taip pat naujosiose ES šalyse Rumunijoje ir Bulgarijoje - atitinkamai po 23 ir 21 procentas.

Graikijoje ir Ispanijoje, kaip ir Lietuvoje, ant skurdo ribos gyveno penktadalis žmonių. Estijoje šis rodiklis siekė 19 proc. gyventojų.
Mažiausias šis rodiklis buvo Čekijoje (9 proc.), Olandijoje ir Slovakijoje (po 11 proc.).

Eurostato skaičiavimais, žmogus gyvena žemiau skurdo ribos, jei jo pajamos nesiekia 60 proc. vidutinių šalies gyventojo pajamų.

Lietuvoje 2008 metais susimokėti už vienos savaitės trukmės atostogas ne namie neįstengė 60 proc. gyventojų, įsigyti automobilio negalėjo 13 proc.


Šiame straipsnyje: skurdas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių