Lietuvoje škvalo padarinius šalino 190 brigadų

Penktadienio vakarą ir naktį siautęs škvalas sutrikdė elektros tinklų darbą. Energijos skirstymo operatorius Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Alytaus regionuose paskelbė ekstremalią padėtį. Lietuvoje gedimus šalino 190 brigadų.

Pranešama, kad elektros tiekimas buvo sutrikęs maždaug 60 tūkst. ESO klientų. Kaip informuoja LRT RADIJAS, elektros vis dar neturi apie 28 tūkst. vartotojų. Daugiausia jų – Kauno, Alytaus, Vilniaus ir Klaipėdos regionuose. Enerijos tiekimo bendrovės ESO atstovas Martynas Burba sako, kad paskelbus ekstremalią padėtį pasitelktos gausios pajėgos, kurios šalina škvalo padarinius, tačiau elektros tiekimo atnaujinimą sunkina sudėtingi gedimai.

Tuo metu premjeras sako, kad labiausiai nuo škvalo nukentėjusios savivaldybės gali tikėtis valstybės paramos. Pasak ministro pirmininko, dalį nuostolių būtų galima padengti iš valstybės rezervo fondo. Tačiau, Algirdo Butkevičiaus teigimu,  kol kas sunku pasakyti, kurios savivaldybės nukentėjo labiausiai, nes žala vis dar vertinama.

ESO primena, jog, pastebėjus gedimus ar nutrūkusius elektros laidus, būtina nedelsiant apie tai pranešti trumpuoju numeriu 1802 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pastebėjus nutrūkusį elektros oro linijos laidą, negalima jo liesti ar priartėti arčiau kaip 8 metrus. Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

medžius

medžius portretas
miestuose reikia prižiūrėti,geneti,augint iki nepavojingo aukščio,o ne iki dangaus lyg tai jie būtų kopėčios į dangų

mura

mura portretas
taip iseina,kad nuostolius apmokes valstybe privatiems elektros tinklams?

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kaune nebuvo nutraukta elektra,nebuvo ir nuostoliu vadinasi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių