Lietuvoje rengiama pabėgėlių palaikymo akcija

  • Teksto dydis:

Vilniuje šeštadienį rengiama pabėgėliams draugiška demonstracija, kurioje organizatoriai tikisi sulaukti apie 200 dalyvių.

„Savivaldybė informuota, kad bus 200 žmonių“, - BNS antradienį sakė viena iš renginio organizatorių Akvilė Lukošė.

Jos teigimu, demonstracija Lietuvoje yra visoje Europos Sąjungoje (ES) gimusios iniciatyvos dalis. Šeštadienį ne tik įvairūs Europos, bet ir Australijos, Šiaurės Amerikos miestai parodys solidarumą su pabėgėliais, pasakojo A.Lukošė.

„Akcijos metu žmonės galės lankstyti laivelius, kuriuos vėliau išdėliosime. Tylos minute pagerbsime tuos, kuriems žuvo, gelbėdami savo gyvybę ir orumą. Taip pat parodysime, kad pabėgėlių laukiame“, - sakė ji.

Visuomenininkė piktinosi kai kurių Lietuvos politikų pasisakymais, kuriais „siekiama kriminalizuoti musulmonų aprangą, gąsdinti padidėjusiu nusikalstamumu, Lietuvos islamizacija“.

A.Lukošė taip pat sakė, kad Lietuva ne tik turėtų priimti pabėgėlius pagal privalomas Europos Komisijos siūlomas kvotas, bet į jas žiūrėti kaip į „absoliutų minimumą, kurį reikia priimti“. Jos teigimu, Lietuvoje pabėgėlių integracijos infrastruktūros padėtis nėra bloga, tačiau didžiausia problema pabėgėlių sėkmingai integracijai yra ksenofobiją ir negatyvus požiūris jų atžvilgiu.

Šiuo metu Europa susiduria su didžiausia pabėgėlių krize nuo Antrojo pasaulinio karo. Nuo sausio iki rugpjūčio į ES atvyko apie 350 tūkst. migrantų.

Siekiant palengvinti Pietų Europai tenkančią naštą, Briuselis šią savaitę oficialiai pasiūlys po skirtingas šalis nares perkelti 120 tūkst. pabėgėlių iš Italijos, Graikijos ir Vengrijos.

Vasarą šalys narės susitarė dėl 32 tūkst. pabėgėlių paskirstymo savanorišku pagrindu. Lietuvos vyriausybė anksčiau įsipareigojo per dvejus metus priimti 325 pabėgėlius, bet praeitą savaitę pripažino, kad šis skaičius turbūt augs. Lietuva, kaip ir kitos Vidurio bei Rytų Europos šalys, iki šiol nepritarė pasiūlymams numatyti privalomas pabėgėlių kvotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To agne

To agne  portretas
Agnyte ,priimk pas save ir pas tevelius ,o gal ir kokiai tetai ar dedei ipirsk situos beglius.Juk Esi tokia geriete.

Desperacija

Desperacija portretas
Desperatiškas žingsnis imituoti "visuomenės palaikymą". 200 gal nebus bet paskelbs kad 1000 buvo tai nieko naujo

Paikšė

Paikšė portretas
Čia ne į temą: puiki pavardė: Lukošė. Kai kurios moterys aiškiai serga savęs niekinimo sindromu. Panašu kaip savęs luošinimas. Žodžiai su tokiomis galūnėmis lietuvių kalboje turi menkinamą atspalvį. Kvaišė (būdvardis)...lepšė (greit tyžtantis grybas)...kepšė (prasta kepurė) ir pan. Ar tokios pavardės formos padeda išvengti kompleksų? Vargu. Kaip ir plastinės operacijos...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių