Nacionalinio diktanto dalyviai rašė L. S. Černiauskaitės tekstą

  • Teksto dydis:

Nacionalinio diktanto dalyviai šiemet rašė Lauros Sintijos Černiauskaitės tekstą „Pokalbis“.

Diktantas buvo transliuojamas tiesioginiame LRT radijo eteryje nuo vienuoliktos valandos - tekstą, kaip ir ankstesniais metais, skaitė žinių vedėjas Marijus Žiedas.

Diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė prieš diktantą padėkojo visiems dalyviams, užsienio lietuviams, ypač Rusijos okupuotame Kryme esančiai lietuvių bendruomenei, kurie Simferopolio mieste taip pat pasirinko rašyti diktantą.

„Dėkojame, kad ryšį su Lietuvą jūs išlaikote ir ypatingai sudėtingomis sąlygomis“, - sakė V.Šmaižytė.

Diktantą buvo galima rašyti visose Lietuvos savivaldybėse, mokyklose, Vilniaus knygų mugėje ir Lietuvos ambasadose užsienyje. Savo duris Nacionalinio diktanto dalyviams konkurso dieną atvėrė ir Lietuvos bibliotekos.

Dėl raštingiausiojo vardo buvo varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio. Atskiroje grupėje „Lietuvos įmonės – už pagarbą lietuvių kalbai“ varžytis rašydami diktantą galėjo ir įmonių bei organizacijų atstovai.

Kaip ir anksčiau, konkurse negalėjo dalyvauti lituanistai.

Užsienio lietuvių bendruomenės dar turi galimybę šeštadienį gauti radijo transliacijos įrašą ir diktantą rašyti jiems patogiu laiku.

Tradiciškai diktantą buvo galima rašyti ir namuose - jį išsiųsti organizatoriams paštu galima iki vasario 23 dienos imtinai. Projekto organizatoriai paštu gautus diktantus įsipareigoja patikrinti, ištaisyti ir išsiųsti autoriams. Rašiusieji savarankiškai negalės konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo.

Pernai nacionalinį diktantą rašė daugiau nei 7 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių