Lietuvoje pagimdė rekordiškai jauna mergaitė

  • Teksto dydis:

Šiais metais sausio mėnesį Lietuvoje naujagimio susilaukė vos 12 metų sulaukusi mergaitė. Tai patvirtino įstaigos, kurioje gimdė mergaitė, darbuotojai, praneša delfi.lt.

Be to, kad naujagimis buvo intensyviai prižiūrimas, daugiau informacijos neteikiama.

Lietuvos higienos institutas seka gimdyvių duomenis, tačiau amžius fiksuojamas tik „labai jaunų – iki 18 metų“. Tikėtina, kad 12 metų gimdyvė Lietuvoje – jauniausia.

Lietuvos akušerių ir ginekologų draugijos prezidentė dr. Diana Ramašauskaitė pasakojo, kad jaunesnėms nei 15 metų nėščiosioms dažniau įvyksta priešlaikinis gimdymas, išsivysto preeklampsija, jos pagimdo per mažo svorio naujagimius.

„Gimdymo metu paauglėms dažniau įvyksta gimdymo komplikacijų, neprogresuoja gimdymas, vaisius būna per didelis arba neteisingai statosi į dubenį. Paauglėms gimdymo metu dažniau atliekamos Cezario pjūvio operacijos, du kartus dažniau panaudojami instrumentai gimdymui užbaigti – akušerinės replės ar vakuuminis ekstraktorius“, – pasakojo dr. D. Ramašauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nezinau kaip si mergaite.Tik pries koki desimtmeti atsitiktinai papuole zurnalas,,Panele ,,ir 10---12--14 --meciu klausimai ginekologei Eringytei tokie ,kad man senei ausis linko.Sakote jos gedijasi.Manau daugelis penkiasdesimtmetes gedytusi taip klausineti,o ne sitokio amziaus.O juk dabar jau nebereikia klausti.Isijunk bet koki portala tvirkinamu rasiniu ,nuotrauku pilna.

mama

mama portretas
O kur tevai,manau normalioje seimoje taip nebutu buve

Gintautas

Gintautas portretas
Tai va pas mus augo jūros kiaulytė visai maža neturėjo jokio partnerio bet kažkokiu būdų atsivedė palikuonių išvada viena ji jau gimė nėščia.
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių