Lietuvoje prasideda maudymosi sezonas

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Lietuvoje oficialiai prasideda maudymosi sezonas, kuris tęsis iki rugsėjo 15 dienos, pranešė Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras.

Jo duomenimis, prieš prasidedant sezonui vandens kokybė patikrinta beveik 88 procentuose visų stebimų maudyklų, o vandens kokybė reikalavimų neatitiko Klaipėdos Smiltynės antrajame paplūdimyje, kur gegužę aptikta salmonelių.

Tyrimų rezultatų nėra gauta iš Kauno, Druskininkų, Panevėžio miestų, Lazdijų ir Tauragės rajonų.

Taip pat gauta informacija apie 148 rekreacijai skirtų zonų vandens kokybę. Centras atkreipia dėmesį, kad Varėnos rajone esančio Žiežulio ežero poilsiavietės vandenyje nustatytas normas viršijo žarninių enterokokų kiekis.

Informacija apie maudyklų vandens kokybę kiekvienoje apskrityje skelbiama Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro svetainėje, ji atnaujinama iš karto gavus informaciją iš savivaldybių ir laboratorijų.

Maudyklų vandens kokybė turi būti stebima maudyklose, įtrauktose į stebimų Lietuvos maudyklų sąrašą. Šiame sąraše – 114 maudyklų. Be stebėtųjų pernai, šiemet į sąrašą įtrauktos Kauno Nemuno upės Panemunės ir Druskininkų Ilgio ežero maudyklos. Taip pat bus atnaujinta Vilkaviškio rajono Paežerių ežero maudyklos vandens kokybės stebėsena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių