Lietuvoje nori apsigyventi vis daugiau ukrainiečių

Migracijos specialistai sako, kad Lietuvoje nori apsigyventi vis daugiau nuo neramumų bėgančių ukrainiečių. Didesnė šios šalies piliečių imigracija taip pat fiksuojama Lenkijoje, Čekijoje, Slovakijoje ir Rumunijoje.

Praėjusiais metais Lietuvoje apsigyventi norėjo beveik penki tūkstančiai ukrainiečių – ketvirtadaliu daugiau nei ankstesniais metais. Dalis jų prašė ir prieglobsčio. Tačiau jo negavo, nes neatitiko reikalavimų. Vis dėlto daugiau nei trisdešimčiai pabėgėlių iš Rytų Ukrainos, kur vyksta karas, suteikta teisė Lietuvoje gyventi laikinai.

Tuo metu Lietuvos ambasados komercijos atašė Kijeve Rimantas Šegžda pastebi, kad dalis ukrainiečių į Lietuvą nusprendė perkelti savo verslus. Tai ypač populiaru tarp smulkiųjų verslininkų. Pasak diplomato, Lietuvoje verslininkai jaučiasi saugesni, gali susišnekėti rusų kalba, bet to jie gauna leidimą gyventi šalyje.


Šiame straipsnyje: UkrainaPabėgėliaimigracijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Kas čia tokie patenkinti, kad reikia juos priimti į Lietuvą. Tai bus pati didžiausia klaida - mūsų žmonės ir taip mažai uždirba, o ukrainiečiai dirbs už dar mažesnį atlyginimą, tai mes liksime be darbų, nes darbdaviai su mielu noru ims į darbą ukrainiečius, dirbančius už kapeikas. Ten jie patys tarp savęs kariauja ir vieni kitiems nepasiduoda, kadangi kiekvienas nori būti valdžioje, o kai nepasidalija šiltomis vietomis, tai ir žudo vieni kitus. Jau net televizijos nebesinori žiūrėti, vis apie Ukrainą rodo, vemt verčia. Karas yra baisu, bet kai tarp savęs nesusitaria, tai yra baisiausia.

To senjore

To senjore portretas
Visiškai Jums pritariu, neduok Dieve niekam tapti karo pabėgeliu! Be to, jei geri žmonės, tai jau šimtąkart geriau europiniai emigrantai, nei tie visi juočkiai iš Azijos, vaikštantys savo gaujomis ir žiūrintys piktais žvilgsniais į vietinius- Baršausko g.dabar tokių pilna!

666

666 portretas
jokių apgyvendinimų , lai sėdi pas save ukrainoje ir ją atstatinėja , geriau padėkit finansiškai bet jokių imigrantų o tiksliau tėvynės išdavikų . o ukrainos vyrus tai išvis turėtu sulaikinėti ir atiduoti ukrainos saugumui , lai teisia už tėvynės išdavimą
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių