Lietuvoje mokomi Europos pasieniečiai

Pirmadienį Vilniuje prasidėjo Europos Sąjungos (ES) agentūros FRONTEX ir Pasieniečių mokyklos organizuojami ES skubios pasienio pagalbos būrių pareigūnų mokymai RABIT 22.

Savaitę truksiančiuose mokymuose dalyvauja 23 pasienio pareigūnai iš keturiolikos ES šalių, o juos moko dėstytojai iš Prancūzijos, Ispanijos ir Estijos. Nuotraukoje - kursų dalyviai ir dėstytojai

Kursų metu pareigūnai nagrinės ES teisės aktus, reglamentuojančius RABIT būrių veiklos principus ir tikslus, aptars opiausias problemas, kylančias saugant išorinę ES sieną skirtingose Europos Sąjungos šalyse.

Be to, kursų dalyviai atliks praktines užduotis ir dalinsis asmenine patirtimi. Tikimasi, kad kursuose įgytos žinios ir patirtis padės dalyviams efektyviau spręsti su išorinės ES sienos apsauga susijusius uždavinius.

Taip pat kursų dalyviai apsilankys Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje esančiuose Medininkų ir Kenos kontrolės punktuose  bei Pasieniečių mokykloje, kur susipažins su Lietuvos pasieniečių kasdienine veikla bei apžiūrės esamą infrastruktūrą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių