Lietuvoje minima Tarptautinė antikorupcijos diena

  • Teksto dydis:

Penktadienį minint Tarptautinę antikorupcijos dieną, Lietuvoje vyks renginiai, skirti atkreipti visuomenės dėmesį į korupciją, ugdyti pilietinį sąmoningumą ir skatinti netoleruoti korupcijos.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) su Lietuvos jaunimo organizacijų taryba vidurdienį Vinco Kudirkos aikštėje prie Vyriausybės rengia viešą akciją „Vokelis ne kyšiams, o Jūsų šventiniams linkėjimams“. Piliečiai bus raginami parašyti artimiesiems šventinį palinkėjimą ir taip prisidėti prie kovos su korupcija.

Atvirlaiškiai, kuriuose pavaizduotas stilizuotas vokas su antikorupcine žinute ir palinkėjimu, bus dalijami visoje Lietuvoje – antikorupcinę žinutę visuomenei padės perduoti Lietuvos policija ir muitinė, pranešė STT.

Vyriausybėje bus apdovanotos šiais metais sėkmingai veikusios valstybės institucijų imuniteto tarnybos.

Seime tuo metu vyks diskusija apie kovą su korupcija. „Transparency International“ Lietuvos skyrius ir ,,Baltoji banga“ Vilniaus mokytojų namuose inicijuoja viešąją diskusiją verslo, nevyriausybinio ir valstybinio sektoriaus atstovams. Jame bus dalijamasi idėjomis ir ieškoma galimybių bendriems projektams antikorupcinei aplinkai stiprinti.

„Atsakingas politikas ir valstybės tarnautojas, garbingas verslininkas ir sąžiningas pilietis – tai garantija, kad korupcija neardys valstybės pamatų, nekels grėsmės demokratiniams procesams. Tik tada Tarptautinė antikorupcijos diena bus ne tik paraginimas būti budriems, bet ir šventė“, – teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė. Jos komentarą penktadienį išplatino Prezidentūra.

Tarptautinė antikorupcijos diena gruodžio 9-ąją kasmet minima nuo 2004 metų. Ji skirta atkreipti dėmesį į korupciją ir paskatinti žmones užkirsti jai kelią. Šią dieną įvairiose pasaulio šalyse rengiamos eisenos, diskusijos apie verslo įmonių, privačių asmenų teises ir korupcijos atvejus.

Tarptautinę antikorupcijos dieną inicijavo ir paskelbė Jungtinės Tautos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių