Lietuvoje lankysis JAV sausumos pajėgų Europoje vadas

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Lietuvoje lankysis Jungtinių Valstijų sausumos pajėgų Europoje vadas generolas leitenantas Benas Hodgesas (Benas Hodžesas).

Jis trečiadienį susitiks su krašto apsaugos ministru Raimundu Karobliu ir kariuomenės vadu generolu leitenantu Jonu Vytautu Žuku.

Ministras ir kariuomenės vadas su JAV generolu aptars saugumo situaciją regione, tolesnius planus dėl NATO atgrasymo priemonių įgyvendinimo Lietuvoje, NATO bataliono dislokavimo ir karinio rengimo klausimus, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Po susitikimo Vilniuje B.Hodgesas kartu su Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų vadu brigados generolu Valdemaru Rupšiu lankysis Rukloje, kur susitiks su Lietuvoje dislokuoto NATO bataliono vadovybe, Lietuvos kariais ir bendrose pratybose dalyvaujančiais JAV rotacinių pajėgų kariais.

JAV kariai Lietuvoje nuolatos rotuojami nuo 2014 metų po Rusijos veiksmų Ukrainoje ir Baltijos jūros regione. Šiuo metu Lietuvoje dislokuoti 120 amerikiečių karių.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius praėjusią savaitę paskelbė, jog Lietuva siekia, kad JAV kariai šalyje būtų dislokuoti ne rotacijomis, o nuolatos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių