Lietuvoje lankysis JAV Kongreso patarėjų delegacija

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą sekmadienį atvyksta JAV Kongreso patarėjų delegacija susipažinti su saugumo padėtimi Lietuvoje ir Baltijos jūros regione, aptarti dvišalių santykių perspektyvas, ekonominio, energetinio ir informacinio saugumo, migracijos klausimus.

Vilniuje taip pat bus kalbama apie Transatlantinės prekybos ir investicijų partnerystės susitarimą tarp ES ir JAV, situaciją Ukrainoje bei kitose Rytų partnerystės šalyse, artėjančius rinkimus JAV ir referendumą Jungtinėje Karalystėje, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Delegacija lankosi Seimo ir Užsienio reikalų ministerijos kvietimu.

Pagal nusistovėjusią tradiciją JAV Kongreso patarėjų vizitai į visas Baltijos šalis rengiami kas dvejus metus. Pernai JAV Kongreso patarėjų vizitą Lietuva rengė su Latvija ir Estija, o šiais metais aštuonių pareigūnų delegacija atvyksta tik į Lietuvą.

Delegacijoje yra po keturis senatorių ir kongresmenų patarėjus, daugumą sudaro dirbantys Senato ir Atstovų Rūmų užsienio reikalų komitetų narių biuruose. Delegacijos nariai atstovauja abiem pagrindinėm

Svečiai Lietuvoje susitiks su Užsienio reikalų ir Krašto apsaugos ministerijų vadovybe, Seimo Užsienio reikalų, Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų ir Tarpparlamentinių ryšių su JAV grupės vadovais ir nariais, prezidentės patarėjais, dalyvaus apskritojo stalo diskusijose Rytų Europos studijų centre, NATO Energetinio saugumo kompetencijos centre.

JAV Kongreso administracijos pareigūnai aplankys Suskystintų gamtinių dujų terminalą, pagal JAV studijų modelį veikiantį LCC tarptautinį universitetą, susitiks su bendrovės „Klaipėdos nafta“ ir Klaipėdos uosto vadovybe, dalyvaus diskusijoje su energetikos ekspertais. Vizito metu JAV kongreso patarėjai taip pat apsilankys bendrovėje „Achema“ Jonavoje, Rukloje susitiks su Lietuvos ir JAV kariais.

Anot URM pranešimo, tiesioginis darbas su JAV Senato ir Atstovų Rūmų narių patarėjais yra vienas iš veiksmingiausių būdų daryti tiesioginę įtaką JAV Kongreso narių nuomonei, o kartu ir JAV Kongreso priimamiems sprendimams dėl Lietuvai svarbių klausimų, ypač mūsų saugumo, gynybos ir ekonomikos stiprinimo srityse.

Vizitas truks iki birželio 3-iosios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių