Lietuvoje lankosi NATO generalinis sekretorius

Penktadienį Lietuvoje lankosi NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas (Andersas Fouhas Rasmusenas).

Svečią priimsianti Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė su juo kalbės apie Aljansui ir Baltijos šalių regionui svarbiausius saugumo ir gynybos klausimus, taip pat aptars, kaip realiai veikia NATO gynybos planai.

Šiemet pirmą kartą per regionines pratybas „Steadfast Jazz“ bus realiai išbandyti kolektyvinės gynybos scenarijai ir patikrintas NATO gynybos planų Baltijos šalims efektyvumas. Prezidentė ir A.F.Rasmussenas aptars, kaip vyksta pasirengimas šioms Baltijos šalyse ir Lenkijoje rudenį vyksiančiomis didelio masto pratyboms.

A.F.Rasmussenas taip pat susitiks su premjeru Algirdu Butkevičiumi, užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, krašto apsaugos ministru Juozu Oleku, Seimo vadovybe, lankysis NATO oro policijos misijos bazėje Zokniuose, kur šiuo metu Baltijos valstybių oro erdvę saugo Danijos karališkųjų oro pajėgų naikintuvai, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

NATO generalinio sekretoriaus ir L.Linkevičiaus susitikimo metu ketinama aptarti NATO vaidmenį Afganistane po 2014 metų, oro policijos misiją Baltijos šalyse, tolesnį NATO ir Rusijos bendradarbiavimą, NATO partnerysčių ir plėtros politikos perspektyvas, energetinį saugumą bei kitus aktualius klausimus.

Tai jau trečiasis NATO generalinio sekretoriaus A.F.Rasmuseno vizitas Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausiu

klausiu portretas
A čia šitas siunčia lietuviukus okupantais - talibų genocidui vykdyti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių