Lietuvoje lankosi įtakingas NATO pareigūnas

Lietuvoje trečiadienį vieši įtakingas NATO pareigūnas ambasadorius Robertas Simmonsas. Susitikimuose su Lietuvos pareigūnais aptariami Aljanso santykiai su Rusija, NATO ir Gruzijos bendradarbiavimas ir kiti aktualūs klausimai.

Programoje numatyti R.Simmonso susitikimai su Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininku Audroniu Ažubaliu ir Užsienio reikalų ministerijos sekretoriumi Laimonu Talat Kelpša.

Kaip informavo Užsienio reikalų ministerija, susitikimuose aptariamos tarptautinio saugumo aktualijos, NATO ir Gruzijos, NATO ir Ukrainos santykių plėtra, Aljanso bendradarbiavimas su Rusija, Vidurinės Azijos valstybėmis, taip pat aljanso operacija Afganistane.

Ketvirtadienį R.Simmonsas dalyvaus NATO kontaktinės ambasados, kuria Lietuvos ambasada Baltarusijoje yra nuo 2004 iki 2008 m. pabaigos, antros kadencijos užbaigimo renginiuose Minske.

R.Simmonsas yra NATO Generalinio sekretoriaus padėjėjo pavaduotojas saugumo bendradarbiavimo ir partnerysčių klausimais ir specialusis atstovas Kaukazui ir Vidurinei Azijai.


Šiame straipsnyje: Simmonsasvizitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių