Lietuvoje įvestas vasaros laikas

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Lietuvoje įvestas vasaros laikas. Naktį laikrodžius reikėjo pasukti valanda į priekį.

Vasaros laikas galios septynis mėnesius – iki spalio pabaigos.

Žiemos ir vasaros laikas įvedamas, siekiant geriau išnaudoti šviesųjį paros metą, tačiau kritikai teigia, kad laiko kaitaliojimas gali kenkti sveikatai.

Laikas Lietuvoje, kaip ir visose ES valstybėse narėse, vykdant ES direktyvą dėl vasaros keičiamas dukart per metus. Direktyvos galiojimas yra neribotas. Briuselis kas penkerius metus skelbia komunikatą, kuriame nurodomas tikslus vasaros laiko įvedimo ir atšaukimo grafikas.

Lietuva svarsto galimybes kreiptis į Briuselį dėl svarstymų keisti direktyvą ir laukia kitų valstybių palaikymo.

Geografiškai penktadalis Lietuvos (vakarinė dalis) patenka į pirmąją laiko juostą, likusi šalies dalis – į antrąją laiko juostą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Protingi jau tos viduramžių nesąmonės (laikrodžių sukinėjimo) ATSISAKO!

.,.

.,. portretas
Visi suka tuos laikrodžius, teisingai daro, o pabambet visada surasit del ko.

...

... portretas
CHA: "Žiemos ir vasaros laikas įvedamas, siekiant geriau išnaudoti šviesųjį paros metą, tačiau kritikai teigia, kad laiko kaitaliojimas gali kenkti sveikatai" - kai apšvietimui sunaudojama TIK 0,000...01% visos elektros energijos, kai jūs vis vien atsikėlę vis vien jungiate 2kW galingumo kavimuką, koks skirtumas ta 3W LED lemputė? (o gatvėse apšvietimas jungiamas pagal faktą, o ne pagal laikrodį) - kam tas MELAS apie taupomą elektros energiją? Taip kad nuo to sukinėjimo lieka TIK žala organizmui ir - PROBLEMOS praktinėje veikloje (traukinių niekaip nepavyksta išmokinti momentaliai skraidyt, žmonės darbą pramiega, nedarbingais ilgą laiką būna)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių