Lietuvoje atšaukta gripo epidemija, pritarta vakcinos pirkimui

Vyriausybės Ekstremalių situacijų komisija pirmadienį atšaukė gripo epidemiją Lietuvoje ir pritarė vakcinos nuo vadinamojo kiaulių gripo įsigijimui.

Komisijos vadovas vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis BNS pirmadienį sakė, jog posėdyje taip pat buvo rekomenduota atšaukti visus laikinuosius teisės aktus, kurie buvo priimti dėl gripo epidemijos, pavyzdžiui, sveikatos apsaugos ir socialinės apsaugos ir darbo ministrų įsakymą dėl supaprastintos laikino nedarbingumo lapelių išdavimo tvarkos.

"Susirinkusi komisija nusprendė, jog gripo epidemija, kurį truko beveik mėnesį, respublikoje atšaukiama. Kai kuriose savivaldybėse epideminis lygmuo dar išlieka, bet jau nebe nacionaliniame lygmenyje. Pasakėme, kad nacionaliniame lygmenyje duomenų nebeseksime, grįžtame į žinybinį lygmenį, reiškia, tuos duomenis toliau seks Sveikatos apsaugos ministerija", - sakė R.Palaitis

"Antru klausimu pasakėme, jog pritariame, kad būtų įsigyta priešgripinė vakcina. Jeigu kartais bus antroji banga, Lietuva bus pilnai pasiruošusi. Vyriausybė yra skyrusi pinigus iš šių metų asignavimų, vadinasi šiais metais ir turėtų būti įsigyta. Finansų ministerija pasakė, kad pinigai turi būti išleisti dar šiemet. Komisija pritarė pačiam faktui", - kalbėjo Vidaus reikalų ministerijos vadovas.

Lietuvoje gripo epidemija oficialiai konstatuota lapkričio 24 dieną. Praeitą mėnesį epidemiją buvo paskelbusios 56 savivaldybės iš 60.


Šiame straipsnyje: kiaulių gripasgripas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių